avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Va rog sa-mi raspunde-ti si mie la urm intrebare daca se poate! Acum ,o luna a decedat tatal meu ,mama este in viata iar eu sant singurul mostenitor. Vreau sa stiu daca este obligatoriu sa dezbatem taxa de succesiune.Va multumesc.
Daca mama dvs. era casatorita cu tatal dvs. in momentul deschiderii succesiunii ( data decesului) vine si ea la mostenire.
E recomandabil sa dati declaratii de acceptare a succesiunii la notar in termen de 6 luni de la deces, si apoi sa dezbateti succesiunea in termen de 2 ani, sa nu platiti impozit.
nu este obligatoriu ,este vorba de partaj voluntar la notariat si partaj judiciar la instanta daca nu va intelegeti,aici tb sa platiti taxa de timbru la valoarea bunurilor ,insa se pot face tranzactie la primul termen si va puteti recupera integral taxa ,o cerere de ajutor public judiciar daca aveti venituri sub 8oolei pe membru de fam.va poate scuti de taxa integral sau partial
Da ,mama era casatorita cu tatal meu de 51 ani ,locuim impreuna si de aceea intrebam ,daca mai este necesar sa facem succesiunea sau cum sa procedam sa nu platim atatea taxe si onorarii care acum nu ne intereseaza ,pt ca doar eu si mama mea santem mostenitori.Va multumesc.
Nu este obligatorie dezbaterea mostenirii. Insa, asa cum spuneau si ceilalti colegi, daca veti dezbate mostenirea dupa 2 ani va trebui sa platiti impozite care sunt destul de mari.
Insa nimeni nu va obliga sa faceti aceste demersuri.
Puteti dezbate mostenirea si dupa 1000 ani...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune dupa 6 luni de la deces ela76 ela76 Care este sanctiunea daca succesiunea nu este dezbatuta in primele 6 luni de la decesul defunctului.Mentionez ca singurii mostenitori sunt sotia ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata decedat andrei0901 andrei0901 Buna ziua In urma cu 8 luni tatal meu a decedat , avand doi copii si fiind casatorit .Am inteles ca intr-un termen de 12 luni trebuie sa ne prezentam la notar ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire kiki_32 kiki_32 Va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu conform legii sa se dezbata mostenirea dupa decesul unuia din parinti daca celalalt parinte este in viata si exista ... (vezi toată discuția)