avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... am lovit autoturismul cu alcoolemie de 0,74 la mie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

am lovit autoturismul cu alcoolemie de 0,74 la mie

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire.Am consumat bauturi alcoolice la cineva acasa si a intervenit o problema care m-a facut sa iau autoturismul si sa plec.Plouase si carosabilul era ud, masina are tractiune spate si intr-o curba am derapat si am lovit un parapet din beton.Neavand viteza, masina a fost usor avariata.Cineva a sunat politia si s-a prezentat la fata locului un agent ca m-a testat cu aparatul etilotest.Mi-a iesit 0,35 in aerul expirat, iar la sange la prima proba 0,74, iar la cea de-a doua 0,65.N-am mai avut alte abateri pana in prezent(am luat doar o amenda de 120 lei ca am mers cu un moped fara casca),am fost cooperant cu politia,mi-am recunoscut greseala etc.Acum dosarul trebuie dus la parchet.Ce credeti, dupa toate circumstantele prezentate, o sa fiu scos de sub urmarire penala?Oare scap doar cu amenda contraventionala si suspendarea permisului pe 3 luni?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:25, 5 Iulie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
In functie de valorile alcoolemiei ,astfel cum le-ati indicat,dvs.ati savarsit o contraventie pentru care vi se va aplica o amenda si vise se va suspenda permisul de conducere.
Nu este o infractiune,deci nu aveti cum sa raspundeti penal.
Problema este neclara. Daca nu exista nicio infractiune de ce s-a intocmit dosar penal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost prins conducand autoturismul sub influenta alcoolului dragutzpgh dragutzpgh buna ziua am si eu o rugaminte sa imi explice si mie in legatura cu permisele Am permis cat. B si am fost prins conducind cu o alcolemie de 0,59 aer si o ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru alcoolemie de 0,65? BENNY82 BENNY82 Dupa ce am consumat alcool, m-am urcat la volan si m-am rasturnat cu masina intr-un sant. Am fost sigura victima si mi-a iesit o alcoolemie de 0,65 dupa 2 ore ... (vezi toată discuția)
Anulare permis, ncp Nmk mk Vfcfsc Nmk mk Vfcfsc Buna seara! In urma unei hotarari definitive si irevocabile, pt infractiuni la regimul circulatiei, cu anularea permisului. Dupa cat timp se poate prezenta ... (vezi toată discuția)