Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire.Am consumat bauturi alcoolice la cineva acasa si a intervenit o problema care m-a facut sa iau autoturismul si sa plec.Plouase si carosabilul era ud, masina are tractiune spate si intr-o curba am derapat si am lovit un parapet din beton.Neavand viteza, masina a fost usor avariata.Cineva a sunat politia si s-a prezentat la fata locului un agent ca m-a testat cu aparatul etilotest.Mi-a iesit 0,35 in aerul expirat, iar la sange la prima proba 0,74, iar la cea de-a doua 0,65.N-am mai avut alte abateri pana in prezent(am luat doar o amenda de 120 lei ca am mers cu un moped fara casca),am fost cooperant cu politia,mi-am recunoscut greseala etc.Acum dosarul trebuie dus la parchet.Ce credeti, dupa toate circumstantele prezentate, o sa fiu scos de sub urmarire penala?Oare scap doar cu amenda contraventionala si suspendarea permisului pe 3 luni?
In functie de valorile alcoolemiei ,astfel cum le-ati indicat,dvs.ati savarsit o contraventie pentru care vi se va aplica o amenda si vise se va suspenda permisul de conducere.
Nu este o infractiune,deci nu aveti cum sa raspundeti penal.