avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daune morale-detinut politic
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daune morale-detinut politic

Buna ziua,
va rog frumos,daca vreti sa-mi raspundeti si mie la intrebarea urmatoare.
Tatal meu (nascut in 1924) a fost privat de libertate in perioada comunista,primind o condamnare cu caracter politic.In 1994 a decedat,mama ar dori sa deschida o actiune in instanta pentru suferintele cauzate tatalui meu.Nu stiu nimic insa ,adica nu stiu numarul dosarului ....nu stiu care este procedura?Unde pot gasi actele necesare?Care este instanta competenta ?
Va rog respectuos sa-mi raspundeti.
Multumesc din suflet anticipat.
Cu stima,Solomon S.-Bacau
Cel mai recent răspuns: solomon_bc , utilizator 18:27, 13 Iulie 2010
Am inteles,o sa incep cu arhiva CNSAS,va multumesc frumos pentru raspuns..
Daca doriti mergeti si acolo,la CNSAS,dar unitatea din Pitesti se ocupa de aceste situatii
Deocamdata nu am posibilitatea sa merg lpersonal o sa trimit un e-mail sperand ca mi se va raspunde.
Va multumesc.
Am primit raspuns de la CNSAS,o sa fac o cere pe care o voi trimie pe aceeasi adresa de mail,iar daca raspunsul va fi afirmativ imi vor trimite copiile care vor dovedi acest lucru.
Dar as avea o alta intrebare ....actiunea care o voi inainta in istanta,ce nume va avea (de exemplu cand vrei sa chemi pe cineva in judecata -cerere de chemare in judecata).....?:">:">:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! cum aș putea să rezolv o adeverință că tata ... goldeneye35 goldeneye35 Bună ziua! Cum aș putea să rezolv o adeverință că tata a fost prizonier de război? Aș avea nevoie pentru pensie de urmaș. Menționez că nu avem nici ... (vezi toată discuția)
Legea 221/2009 udrea monica udrea monica tatal meu in perioada 14 08 1949-12.08.1955 si 31.07.1958-23.06.1964 a executat pedepse privative de libertate, aplicate prin sentinta penala a ... (vezi toată discuția)
Legea 221/2009 bejenarv bejenarv Am o intrebare referitor la legea 221/2009: Sunt mostenitorul testamentar (legatar universal) al unei persoane necasatorita decedata fara copii care a suferit ... (vezi toată discuția)