cum se pedepse o fapta prin care de ex : o persoana (Ana)care lucreaza intr-o institutie publica livreaza un raspuns de la o sesizare , fara ca sa fie sigilat intr-un plic unei persoane (mihai) caruia se adreseaza acel raspuns , la locul de munca , loc unde mai multi colegi de al lui (mihai) iau cunostiinta despre datele inscrise in acel raspuns fara ca (mihai) sa fie de acord . Totodata despre datele inscrise in adresa respectiva puteau fi vazute si de catre alte persoane "prietenii anei" . Aflarea datelor de catre alte persoane pot produce degradarea GRAVA a imaginii lui (mihai). LEGEA 677/2001 (date cu caracter personal)
Va multumesc
Corespondenta poate fi trimisa si deschisa . B-)
Totul este ca cel care are atributii in transportul si livrarea corespondentei , sa o predea titularului de drept . Daca divulga continutul acesteia , va raspunde ptr violarea secretului corespondentei .
si daca de ex persoana trimisa este FEMEIA DE SERVICIU? care nu are nici o calitate si nici nu a fost instruita pt a nu divulga secretul de serviciu? Cine raspunde ? Patronul , directorul ?
Dacă era vorba de rezultatul unui test SIDA?
Dacă era vorba de probleme strict personale, diagnostice, handicap, divorţ, încredinţare copil, tratamente pentru boli intime (nu neapărat venerice), detalii de tratament umilitor... victime ale unor infracţiuni, femei, copii, etc....
Corespondenţa care conţine date personale NU se trimite niciodată in plic deschis.
Problema se rezolvă printr-o plângere administrativă - abatere disciplinară la institutia - operator date personale sau la Autoritatea de supraveghere sau actiune in justitie.
Corespondenta se transporta de personal autorizat .
Prin date personale se inteleg inclusiv acele informatii prin care se identifica o persoana, cum ar fi nume, prenume (dupa caz denumire), adresa (sediu), telefon , tot ce tine de o persoana identificabila .
Ori , stim cum se trimit inclusiv citatiile de chemare in judecata , de exemplu , ptr divort inclusiv ...
Ideal ar fi sa fie trimise inchis .