avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violarea vietii private
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violarea vietii private

cum se pedepse o fapta prin care de ex : o persoana (Ana)care lucreaza intr-o institutie publica livreaza un raspuns de la o sesizare , fara ca sa fie sigilat intr-un plic unei persoane (mihai) caruia se adreseaza acel raspuns , la locul de munca , loc unde mai multi colegi de al lui (mihai) iau cunostiinta despre datele inscrise in acel raspuns fara ca (mihai) sa fie de acord . Totodata despre datele inscrise in adresa respectiva puteau fi vazute si de catre alte persoane "prietenii anei" . Aflarea datelor de catre alte persoane pot produce degradarea GRAVA a imaginii lui (mihai). LEGEA 677/2001 (date cu caracter personal)
Va multumesc
Corespondenta poate fi trimisa si deschisa . B-)
Totul este ca cel care are atributii in transportul si livrarea corespondentei , sa o predea titularului de drept . Daca divulga continutul acesteia , va raspunde ptr violarea secretului corespondentei .
corect=D>=D>=D>
Dar din pacate sunt n.......de multe lucruri pe care nu vrei sa le cunosca toata lumea , nu?
:">:">:">
si daca de ex persoana trimisa este FEMEIA DE SERVICIU? care nu are nici o calitate si nici nu a fost instruita pt a nu divulga secretul de serviciu? Cine raspunde ? Patronul , directorul ?
Nu înţeleg de unde aşa amuzament.

Dacă era vorba de rezultatul unui test SIDA?
Dacă era vorba de probleme strict personale, diagnostice, handicap, divorţ, încredinţare copil, tratamente pentru boli intime (nu neapărat venerice), detalii de tratament umilitor... victime ale unor infracţiuni, femei, copii, etc....

Corespondenţa care conţine date personale NU se trimite niciodată in plic deschis.

Problema se rezolvă printr-o plângere administrativă - abatere disciplinară la institutia - operator date personale sau la Autoritatea de supraveghere sau actiune in justitie.

Amenzile sunt uriase.

Alberto Kurtyan
Corespondenta se transporta de personal autorizat .
Prin date personale se inteleg inclusiv acele informatii prin care se identifica o persoana, cum ar fi nume, prenume (dupa caz denumire), adresa (sediu), telefon , tot ce tine de o persoana identificabila .
Ori , stim cum se trimit inclusiv citatiile de chemare in judecata , de exemplu , ptr divort inclusiv ...
Ideal ar fi sa fie trimise inchis .

Alte discuții în legătură

Distrugere corespondenta afisata - nup 195 cp marilyn31 marilyn31 Am facut cu ceva timp in urma o plangere in baza unor infractiuni prev si ped de 195 Cod pen. - Violarea secretului corespondentei. In fapt am sesizat organele ... (vezi toată discuția)
Rezolutie trimisa deschisa (fara plic) violare corespondenta adicyder adicyder Am primit o rezolutie din partea Parchetului in vederea unei urmarii penale, dar nu am primit-o in plic ci simplu foaia cu rezolutia! Trimiterea ei astfel nu ... (vezi toată discuția)
Violarea secretului corespondentei min90 min90 Buna ziua, Am o intrebare in legatura cu violare secretului corespondentei. Cazul meu: am avut de primit un plic cu documente. La destinatar, era trecut ... (vezi toată discuția)