avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violarea vietii private
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violarea vietii private

cum se pedepse o fapta prin care de ex : o persoana (Ana)care lucreaza intr-o institutie publica livreaza un raspuns de la o sesizare , fara ca sa fie sigilat intr-un plic unei persoane (mihai) caruia se adreseaza acel raspuns , la locul de munca , loc unde mai multi colegi de al lui (mihai) iau cunostiinta despre datele inscrise in acel raspuns fara ca (mihai) sa fie de acord . Totodata despre datele inscrise in adresa respectiva puteau fi vazute si de catre alte persoane "prietenii anei" . Aflarea datelor de catre alte persoane pot produce degradarea GRAVA a imaginii lui (mihai). LEGEA 677/2001 (date cu caracter personal)
Va multumesc
aha:D,,,,,incercati,,,,PLANGEREA,poate aveti norocul sa primiti un raspuns,,,,,,,in sec urmator,,,,,partea cu amenda,,,,,asa este,MARE,,,,,,dar pana la a dovedi aceste lucruri,,,,,,e cale lunga....una e ce scrie in carte si alta e practica:D..SUCCES:D,,,,
:offtopic:

Corespondenţa care conţine date personale NU se trimite niciodată in plic deschis


foarte interesant!!!B-)
atunci de ce instantele trimit comunicarile... citatiile fara sa fie in plic inchis?.
pt ca instantele nu le da la omul de serviciu care face curatenie in ..........., ci sunt date in conformitate cu prevederile legale si la cine a fost pregatit in ceea ce priveste datele personale
o problema !!!
de ce nu ia nimeni in calcul faptul ca raspunsul a fost trimis la locul de munca a lui mihai ? inseamna ca acea sesizare a fost facuta in calitatea lui de angajat al acelei firme nu? si raspunsul l-a primit tot asa.
daca a dat ca si adresa unde sa primesaca raspunsul atunci si-a asumat un risc deoarece cel putin secretara si seful institutiei unde lucre4aza mihai vor lua la cunostinta despre continutul raspunsului.
si sunt convins ca nu era vorba despre date personale

Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iulie 2010
doberv, utilizator
Imi cer scuze . Aceea scrisoare nu a fost data in calitate de angajat . Nu avea nici o legatura cu serviciul . In ceea ce priveste adresa , a fost data o adresa care nici macar nu era in acelasi oras unde mihai lucreaza .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere corespondenta afisata - nup 195 cp marilyn31 marilyn31 Am facut cu ceva timp in urma o plangere in baza unor infractiuni prev si ped de 195 Cod pen. - Violarea secretului corespondentei. In fapt am sesizat organele ... (vezi toată discuția)
Rezolutie trimisa deschisa (fara plic) violare corespondenta adicyder adicyder Am primit o rezolutie din partea Parchetului in vederea unei urmarii penale, dar nu am primit-o in plic ci simplu foaia cu rezolutia! Trimiterea ei astfel nu ... (vezi toată discuția)
Violarea secretului corespondentei min90 min90 Buna ziua, Am o intrebare in legatura cu violare secretului corespondentei. Cazul meu: am avut de primit un plic cu documente. La destinatar, era trecut ... (vezi toată discuția)