avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... succesiunea in Italia
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

succesiunea in Italia

tatal/ cetatean italian, a decedat de curand si a ramas ca mostenire un imobil, pentru care inca mai avea debite la banca. inteleg ca acceptand succesiunea, preiau atat imobilul, cat si debitele. nu am cum sa ma deplasez in italia ca sa accept/refuz mostenirea. daca nu dau nici un raspuns in termen de 1 an, ce se intampla? se considera implicit ca am acceptat sau refuzat dreptul la mostenire si revine mostenirea la gradul urmator de rudenie (ex: frati)? sau banca ma va urmari penal pt debitele sotului decedat? va multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
ContSters156373, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:09, 4 Iulie 2010
Pentru un raspuns corect,fiind vorba despre legislatie italiana,consultati un jurist/avocat italian pentru a va lamuri cu privire la aspectele aratate.
Succes !
daca as avea bani cu ce sa -l platesc as fi facut asta demult si nu as fi cerut ajutorul pe forum-:(
nu e nici un avocat in Romania care sa cunoasca dreptul international sau legislatia Italiana??-sa-mi poata da un sfat?
Ultima modificare: Duminică, 4 Iulie 2010
ContSters156373, utilizator
Succesiunea este acordată moştenitorului fără nicio procedură particulară cu condiţia ca acesta s-o accepte. Acceptarea poate fi expresă sau tacită (de exemplu în cazul în care moştenitorul dispune de bunurile succesorale). Acceptarea trebuie făcută în termen de 10 ani.

In Italia, declaratia de succesiune se depune de catre mostenitorii persoanei decedate, la cel mult 12 luni de la moartea acesteia la biroul competent local.

Legea aplicabilă succesiunii este legea ţării a cărei naţionalitate o avea defunctul în momentul decesului. Dreptul italian admite derogarea de la această lege, testatorul putând să aleagă, pentru soluţionarea succesiunii, legea statului în care decedatul îşi avea reşedinţa obişnuită.

Daca în urma decedatului a rămas numai soţul/soţia, în absenţa descendenţilor, a ascendenţilor, a fraţilor sau surorilor, soţul /soția primeşte toată succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune franta ciocass1221 ciocass1221 Succesiune Franta. Buna seara. Cu ani in urma m-am casatori in Franta cu un cetatean francez care are un copil tot francez si cetateanul francez a decedat in ... (vezi toată discuția)
Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Mostenire frati orber orber Buna ziua! Fratele tatalui meu a decedat in urma cu 2 luni. Am anuntat-o (prin cineva, eu neavand numarul ei de telefon) pe sotia lui de acest eveniment,care ... (vezi toată discuția)