avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua!
Asi dori sa stiu si eu daca puteti sa-mi raspundeti,daca in cazul unui divort solicit pensie alimentara sotului care este sofer,se ia in calcul si diurna pe care acesta o ia in functie de coletele livrate(beneficiaza de o anumita suma pt.fiecare colet livrat,lucrand in curierat),nu diurna pt.deplasare si masa.Specific faptul ca salariul de pe cartea de munca este minimul pe economie iar diurna este calculata in euro.
Va multumesc!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 14:49, 10 Iulie 2010
Daca diurna are caracter de venit permanent puteti sa cereti si in raport de aceasta.Eu personal cred ca instanta nu o considera lua in considerare ci va stabili pensia in functie de salariul acestuia.Faceti demersuri si obtineti de la societatea unde lucreaza sotul o adeverinta cu evidenta acestor diurne pe ultimele 6 luni si folositi-o in instanta.
Este un venit permanent specificat in contractul de munca si care apare si pe fluturasul de salariu.Va multumesc oricum pentru sfat!
Potrivit art. 409 alin.7 Cod procedura civila ‚, alocaţiile de stat si indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii”.
Va multumesc pentru raspuns!
Si totusi pot sa incerc prin solicitarea unei adeverinte de la locul de munca al sotului cu care sa ma prezint in instanta?
Angajatorul sotului nu are nici o obligatie fata de dv. pentru a va elibera acea adeverinta. Va trebui sa solicitati intantei sa emita o adresa la locul sau de munca in vederea comunicarii veniturilor pe ultimele sase luni.

Alte discuții în legătură

Diurna, se poate lua in calcul la stabilirea pensiei alimentare ? CORAPRITY CORAPRITY sunt interesata sa aflu daca diurna este calculata la stabilirea pensiei de intretinere. Fostul meu sot este sofer TIR INTERNATIONAL. In cartea de munca ... (vezi toată discuția)
Urgent _salariul net luat in calcul pentru pensie alimentara tonica tonica Deoarece intentionez sa dau in judecata pe tatal copilului meu pentru pensie alimentara asi vrea sa stiu ce venituri intra in calcului salariului net. Sa fiu ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara adriana2204 adriana2204 Buna ziua! Am si eu o intrebare, matusa mea este divortata si are doua fetite, pensia lor alimentara este de 25 Ron/copil stabilita acum 7 ani, ea ar vrea ... (vezi toată discuția)