avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua!
Asi dori sa stiu si eu daca puteti sa-mi raspundeti,daca in cazul unui divort solicit pensie alimentara sotului care este sofer,se ia in calcul si diurna pe care acesta o ia in functie de coletele livrate(beneficiaza de o anumita suma pt.fiecare colet livrat,lucrand in curierat),nu diurna pt.deplasare si masa.Specific faptul ca salariul de pe cartea de munca este minimul pe economie iar diurna este calculata in euro.
Va multumesc!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 14:49, 10 Iulie 2010
Va multumesc tuturor pentru amabilitatea de a-mi raspunde!!!!!!!!!
Adeverinta de salariat pentru stabilirea pensiei de intretinere este una speciala, care va cuprinde separat veniturile permanente si veniturile ocazionale.
Din punctul meu de vedere, bonusurile denumite de dv. diurne nu reprezinta venituri permanente deoarece nu sunt sigure ci eventuale, in functie de ce se va intampla in firma la care lucreaza....
Oricum, puteti incerca...
Nu sunt venituri ocazionale.El lucreaza in coletarie iar venitul lui lunar este calculat in functie de curse si de coletele livrate.Are un tarif stabilit de catre firma pt.fiecare colet in parte iar la sf.de luna in functie de acestea ii este calculata diurna.Aceasta poate sa difere de la o luna la alta in functie de cate colete a avut de livrat.De exemplu in perioada sarbatorilor cand sunt mai multe colete din afara,venitul este mai mare.Iar mentionez ca ,in cazul in care primeste vreo penalizare ii este retinuta din diurna.Eu nu-l consider un venit ocazional.Va multumesc!
Buna ziua!!!
Se poate solicita pensie alimentara sotului fara sa fim divortati dar nu locuim impreuna?Daca da v-as ruga sa ma indrumati cum sa procedez.
Multumesc!!!
Da, se poate solicita instantei stabilirea unei pensii in favoarea minorului chiar daca nu sunteti divortati urmand sa administrati probe din care sa rezulte ca sotul dvs. nu contribuie la cheltuielile necesare cresterii si educarii minorului.
Concluzie:-actiune stabilire pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna, se poate lua in calcul la stabilirea pensiei alimentare ? CORAPRITY CORAPRITY sunt interesata sa aflu daca diurna este calculata la stabilirea pensiei de intretinere. Fostul meu sot este sofer TIR INTERNATIONAL. In cartea de munca ... (vezi toată discuția)
Urgent _salariul net luat in calcul pentru pensie alimentara tonica tonica Deoarece intentionez sa dau in judecata pe tatal copilului meu pentru pensie alimentara asi vrea sa stiu ce venituri intra in calcului salariului net. Sa fiu ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara adriana2204 adriana2204 Buna ziua! Am si eu o intrebare, matusa mea este divortata si are doua fetite, pensia lor alimentara este de 25 Ron/copil stabilita acum 7 ani, ea ar vrea ... (vezi toată discuția)