avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit din chirii
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit din chirii

Buna ziua,
am urmatorul caz:
persoana fizica cu dubla cetatenie(romana si ungara), cu domiciliul in Ungaria, inchiriaza din 2003 un imobil aflat in Romania. Contractul de inchiriere nu a fost inregistrat la administratia fiscala, nu s-a platit impozitul pe venitul din chirii.
Se mai poate inregistra acest contract?
Pentru veniturile din anul 2003 impozitul ar fi trecut de termenul de prescriptie. Ce se intampla daca persoana fizica doreste sa plateasca totusi acest impozit?

Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 22:01, 12 Ianuarie 2011
Va multumesc din suflet. Daca aveti vreodata intrebari din domeniul contabilitatii, va voi raspunde urgent si complet. Multumesc!
Nu exista riscul de a primi si alte sanctiuni (penale ?) pt nedeclarea contractului la timp ?
suteual a scris:

PENTRU datorii la BUGETELE LOCALE
- pana la 01 iulie 2010 se datorau majorari de intarziere 0,1%/zi
- dupa 01 iulie 2010 se datoreaza majorari de intarziere de 2%/luna


Unde gasessc articolul cu aceasta prevedere?
Art. 1241: Majorari de întârziere în cazul creantelor datorate bugetelor locale
(1)Prin exceptie de la prevederile art. 119 alin. (1) si art. 1201, pentru neachitarea la termenul de scadenta de catre debitor a obligatiilor de plata datorate bugetelor locale, se datoreaza dupa acest termen majorari de întârziere.
(2)Nivelul majorarii de întârziere este de 2% din cuantumul obligatiilor fiscale principale neachitate în termen, calculata pentru fiecare luna sau fractiune de luna, începând cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pâna la data stingerii sumei datorate inclusiv.
(3)Prevederile art. 119-124 sunt aplicabile în mod corespunzator.
(4)Pentru sumele de restituit de la bugetul local se datoreaza dobânda. Nivelul si modul de calcul al dobânzii sunt cele prevazute la alin. (2).

(la data 01-iul-2010 Art. 124 din titlul VIII, capitolul III completat de Art. I, punctul 18. din Ordonanta urgenta 39/2010 )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procentul legal admis de penalizare pt debite Krissia . Krissia . Imi spune si mie cineva va rog, care este procentul legal maxim admis de penalizare pt intarziere plata debite ? In codul de procedura fiscala era parca 0.5% ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala mirusaby mirusaby Care este dobanda legala care ar trebui sa o platesc la suma de 740 lei din martie2009 pana in august 2010? Va multumesc ! (vezi toată discuția)
Penalitati cass radu1838 radu1838 Buna ziua. Sunt fost PFA si am primit recent o notificare de la CASS pentru achitarea obligatiilor restante 2005-2009. As dori sa stiu la cat se ridica ... (vezi toată discuția)