Am si eu o intrebare: casa in care locuiesc cu parintii mei este intabulata 50% pe numele parintilor mei si 50% pe numele bunicii mele care a decedat. Eu si sotul meu vrem sa cumparam casa respectiva de la parintii mei prin programul prima casa. Care sunt pasii de urmat din punct de vedere juridic (acte, succesiune, etc.)?
Multumesc.
Raluca
Cred ca nu am dat toate datele necesare. Tatal meu este singurul mostenitor. Inteleg din raspunsul dvs ca intai trebuie sa facem succesiunea dupa bunica mea si abia apoi vom putea face contract de vanzare cumparare. Este corect?
Am si eu o intrebare: casa in care locuiesc a fost a parintilor mei. Tata a decedat in 2008 si eu am 50% din casa pentru ca mama a renuntat la mostenire, iar mama avea 50%. In 2010 a decedat si ea (mama mai avea 2 copii din alta casnicie). Jumatate din casa este a mea iar cealalta jumatate s-ar imparti la 3 din moment ce mama avea 3 copii. Intrebarea mea este daca eu pot sa imi vand partea mea de casa avand majoritatea, iar succesiunea nu este facuta.
Alte discuții în legătură
Succesiune
IONY1972
Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Vanzare mostenire
oanalumi
In urma decesului parintilor, a ramas un apartament. Dreptul la mostenire il avem eu si sora mea. Intai a decedat mama, si la doi-trei ani dupa ea, tata. Dupa ... (vezi toată discuția)