avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cota parte din casa fara succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cota parte din casa fara succesiune

Buna ziua,

Am si eu o intrebare: casa in care locuiesc cu parintii mei este intabulata 50% pe numele parintilor mei si 50% pe numele bunicii mele care a decedat. Eu si sotul meu vrem sa cumparam casa respectiva de la parintii mei prin programul prima casa. Care sunt pasii de urmat din punct de vedere juridic (acte, succesiune, etc.)?
Multumesc.
Raluca
Cel mai recent răspuns: Carolina_p , utilizator 20:10, 23 Aprilie 2012
Mai intai trebuie sa dezbateti mostenirea si apoi sa cumparati de la parinti prin acest program.
Buna ziua !
Asemeni colegului avocat , primul pas este deabaterea mostenirii iar urmatorul este cel al cumpararii imobilului respectiv .
Cred ca nu am dat toate datele necesare. Tatal meu este singurul mostenitor. Inteleg din raspunsul dvs ca intai trebuie sa facem succesiunea dupa bunica mea si abia apoi vom putea face contract de vanzare cumparare. Este corect?

Multumesc.
Da , ati inteles bine ... in momentul de fata nu puteti cumpara de la parinti decat cota-parte ce le revine .
Buna ziua,

Am si eu o intrebare: casa in care locuiesc a fost a parintilor mei. Tata a decedat in 2008 si eu am 50% din casa pentru ca mama a renuntat la mostenire, iar mama avea 50%. In 2010 a decedat si ea (mama mai avea 2 copii din alta casnicie). Jumatate din casa este a mea iar cealalta jumatate s-ar imparti la 3 din moment ce mama avea 3 copii. Intrebarea mea este daca eu pot sa imi vand partea mea de casa avand majoritatea, iar succesiunea nu este facuta.

Alte discuții în legătură

Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Vanzare mostenire oanalumi oanalumi In urma decesului parintilor, a ramas un apartament. Dreptul la mostenire il avem eu si sora mea. Intai a decedat mama, si la doi-trei ani dupa ea, tata. Dupa ... (vezi toată discuția)
Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)