vreau si eu sa stiu,daca pe perioada casatoriei am inceput constructia unei case,la ridicarea careia sotul s-a imprumutat in banca,rata lunara fiindu-i retinuta din salariu,deci efectiv nu am avut o contributie doveditoare(fara sa pot dovedi cu ceva concret)ci am intretinut casa in care locuiam impreuna cu sotul si cu fiica noastra(taxe,mancare,si alte nevoi personale)sotul avand rata de achitat iar restul banilor fiind investiti in casa cea noua.In momentul in care s-a produs ruptura intre noi acesta m-a dus la notar pentru a-i semna ca,in cazul unui divort,nu am nicio pretentie la acea casa deoarece dupa spusele lui,eu nu am avut nicio contributie la ridicarea ei.Intrebarea mea este daca mai am vreo sansa la partaj?
In acea hartie este specificat faptul ca eu intretineam casa si familia.Iar ducerea la notar a fost un fel de proba.credea ca daca ma pune sa semnez acel act,eu nu voi divorta de el.Multumesc oricum pentru raspuns!
Daca in acel act notariat se zice ca ati intretinut casa si familia aveti dreptul la partajul asupra casei.....casa este totusi ridica in timpul casatoriei.
Insa trebuie de vazut exact continutul acelui inscris notarial. daca ati semnat ca nu aveti pretentii asupra casei este destul de greu de dovedit contrariul.
Am specificat pe proprie raspundere ca nu am nicio pretentie la acea casa pentru ai arata ca nu sunt interesata de avere.Inca nu este vorba de divort,dar simt ca nu mai sunt sentimente si ma astept in curand la asa ceva si incercam sa aflu daca acel act poate fi atacat in instanta,deoarece avem impreuna un copil de care nu prea pare interesat.
Buna ziua inca o data!!!
Inca o rugaminte mai am la dumneavoastra si va multumesc anticipat pentru amabilitatea de a-mi raspunde:Ce presupune art.112 c.proc.civila?