avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj apartament achizitionat cu programul Prima casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj apartament achizitionat cu programul Prima casa

Buna ziua,am nevoie de un sfat,va rog.!
Dupa divortul amiabil de acum un an finalizat la notar,nepoata mea a ramas in apart. cu fetita!.Apart. e cumparat cu Prima Casa.Fostul sot este platitor,nepoata coplatitor,cu drepturi 50-50%.
Nu s-a facut partajul pe apart. dar fostul sot a semnat un inscris olograf in care spune ca nu mai are pretentie la cota parte din apart. pt. ca a luat masina in contul ratelor achitate pina la data divortului,el parasind apartamentul de atunci!
Acum nepoata mea a gasit un coplatitor pt. creditul ramas de plata si va intreb :
- care sunt pasii de urmat pt. a finaliza partajul?
- ce trebuie facut, ce acte sunt necesare pt. partaj dar si pt. a prelua nepoata creditul cu noul coplatitor?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:53, 3 Ianuarie 2015
[editat] Cred ca cel mai bine ar fi ca nepoata dvs. sa merga direct la banca de la care a scos imprumutul, deoarece fiecare banca are regulile ei. Pentru partaj nepoata trebuie sa prezinte actele pe casa si actele bancare precum si intelegerea scrisa din partea sotului dar data in forma autentica in fata unui notar sau exsotul sa fie prezent la notar, ca altfel nu prea cred ca merge.
Ultima modificare: Duminică, 4 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort/partaj/credit stmonica stmonica Buna ziua Eu si sotul meu urmeazasa divortam, ne-am inteles asupra divortului vom merge la notar. Ramane insa problema partajului...am cazut si aici de acord ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat prin prima casa marcelutza marcelutza Buna seara, As avea nevoie de uin sfat: In urma cu 1 an s-a cumparat un apartament la bloc cu Prima casa,de cei 2 soti.Acum sotii sunt in divort. ... (vezi toată discuția)
Cum se pot clarifica anumite situații după divorț? Cristina I. Cristina I. Buna seara. Doi foști soți (s-a divorțat la notar), cu 2 copii împreuna, au un contract de credit imobiliar împreuna. Unul din ei este debitor principal, ... (vezi toată discuția)