vreau si eu sa stiu,daca pe perioada casatoriei am inceput constructia unei case,la ridicarea careia sotul s-a imprumutat in banca,rata lunara fiindu-i retinuta din salariu,deci efectiv nu am avut o contributie doveditoare(fara sa pot dovedi cu ceva concret)ci am intretinut casa in care locuiam impreuna cu sotul si cu fiica noastra(taxe,mancare,si alte nevoi personale)sotul avand rata de achitat iar restul banilor fiind investiti in casa cea noua.In momentul in care s-a produs ruptura intre noi acesta m-a dus la notar pentru a-i semna ca,in cazul unui divort,nu am nicio pretentie la acea casa deoarece dupa spusele lui,eu nu am avut nicio contributie la ridicarea ei.Intrebarea mea este daca mai am vreo sansa la partaj?
Art. 112 cod procedura civila prevede ce mentiuni trebuie sa existe in cuprinsul unei cereri de chemare in judecata,ce trebuie sa contina aceasta cerere si cum trebuie formulata.
av.M.Hornea
Buna ziua din nou!
In legatura cu problema mea legata de partaj sper sa nu mai fie nevoie de acest lucru deoarece lucrurile intre mine si sotul meu au revenit la normal,adica am inceput sa ne intelegem iarasi bine.Am hotarat sa facem tot posibilul sa ne mutam la acea casa pe care v-am spus ca am inceput sa o construim doar ca mai avem f.multe de facut la ea si nu prea dispunem de asa multi bani lucru ce m-a determinat sa doresc sa fac un credit la banca pentru a urgenta mutarea.Intrebarea mea este ce poate face sotul in privinta acelui act semnat la notar prin care eu nu am nicio pretentie la casa deoarece intentionez sa fac un credit la banca,bani care se vor duce toti in acea casa,iar in cazul in care lucrurile nu vor mai functiona intre noi,nu as vrea sa raman fara nimic in urma unui divort si cu rata la banca.Ce se poate face pentru a avea siguranta ca acest lucru nu se va intampla?Eventual tot cu un act notarial semnat de data aceasta de el?Va rog nu omiteti intrebarea mea pt.ca am nevoie de un sfat cat mai urgent!!!!!!!
Va multumesc!!!
Nu vreau sa devin prea insistenta,dar va rog ajutati-ma si pe mine cu un sfat cum de altfel ati facut si pana acum.Sunt foarte indecisa in ceea ce priveste creditul in banca iar un sfat din partea d-voastra m-ar ajuta mult in luarea unei decizii.
Va multumesc anticipat!!!!!!