avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Incasare bani numerar cu chitanta de la p.f.?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Incasare bani numerar cu chitanta de la p.f.?

Cum pot incasa banii numerar de la persoane fizice in situatia in care nu am casa de marcat (ma incadrez la exceptiile prevazute de lege pentru obligativitatea folosirii casei de marcat) si nu doresc sa pun clientii pe drumuri la banca pentru ca sa depuna banii de pe factura in contul firmei? Mentionez ca am infiintat de curand un S.R.L. cu obiect de activitate Activitati de arhitectura.......(cod CAEN 7420), firma este platitoare de TVA, nu vreau sa cumpar casa de marcat pentru ca legea nu ma obliga, si nu mi se pare gresit daca clientului persoana fizica ii tai factura si chitanta, incasez banii si apoi ii depun eu la banca. Va rog sa-mi spuneti si mie cum pot proceda si care este baza legala.
Cel mai recent răspuns: diacris , utilizator 15:19, 5 Iulie 2007
factura si chitanta sunt perfect legale....tu depui la banca....
Factura si chitanta pot fi folosite si cand ai casa de marcat, de taie ori bon prin casa ori chitanta daca es face plata cu numerar.
Mie contabila mi-a spus ca pot lua bani numerar numai de la persoane juridice carora le dau factura si chitanta. Pentru persoane fizice fie ii trimit la banca cu factura sa o plateasca in contul firmei fie imi cumpar casa de marcat. Cum eu nu vreau sa imi cumpar casa de marcat pentru 5 operatiuni/luna mi-a spus ca altfel nu se poate. Eu consider ca ma incadrez in exceptiile prevazute in H.G si O.U.Gcu casele de marcat "fac exceptie ........serviciile prestate în baza unor contracte în care se prevede că plata se face în rate, la termen sau sub formă de avansuri. " si atunci nu o mai cumpar dar poate ma puteti ajuta cu baza legala pentru ca in acest moment nu am argumente sa o contrazic. Tot citesc in Codul fiscal, in Normele metodologice ale lui, in OMFP si nu gasesc unde scrie despre incasarile in numerar. Poate ma puteti ajuta!!
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa incasez bani de la persoane fizice fara casa de marcat diacris diacris Cum pot incasa banii numerar de la persoane fizice pentru ca sa nu ii mai trimit la banca, cu factura, ca sa depuna banii in contul firmei. Am infiintat un ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau chitanta? stanceni stanceni Buna seara! Am si eu o intrebare...ca si firma care vine bunuri catre pesoane fizice am achizitionat o casa de marcat. Problema care o ridica serviciul de ... (vezi toată discuția)
Incasare facturi genni genni Buna, facturile care sunt mai mari de 5000 roni pot fi incasate prin casa sau doar prin banca? Un client poate achita doar numerar o factura de 1500 euro. Ce ... (vezi toată discuția)