avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Incasare bani numerar cu chitanta de la p.f.?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Incasare bani numerar cu chitanta de la p.f.?

Cum pot incasa banii numerar de la persoane fizice in situatia in care nu am casa de marcat (ma incadrez la exceptiile prevazute de lege pentru obligativitatea folosirii casei de marcat) si nu doresc sa pun clientii pe drumuri la banca pentru ca sa depuna banii de pe factura in contul firmei? Mentionez ca am infiintat de curand un S.R.L. cu obiect de activitate Activitati de arhitectura.......(cod CAEN 7420), firma este platitoare de TVA, nu vreau sa cumpar casa de marcat pentru ca legea nu ma obliga, si nu mi se pare gresit daca clientului persoana fizica ii tai factura si chitanta, incasez banii si apoi ii depun eu la banca. Va rog sa-mi spuneti si mie cum pot proceda si care este baza legala.
Cel mai recent răspuns: diacris , utilizator 15:19, 5 Iulie 2007
Inca nu s-au taiat facturi si chitante si tocmai de aceea incerc sa vad cum este legal inainte sa gresesc. Am discutat cu cativa clienti ai firmei (persoane fizice) care au spus ca vor sa plateasca numerar atunci cand le voi da facturile pentru ca nu vor sa se duca la banca. Plata contractelor va fi in 2 rate, cu avans si atunci tai o factura si 2 chitante si incasez numerar. O.U.G. 28/1999 spune ca nu sunt obligata sa am casa de marcat daca in contract se precizeaza ca platile se fac in rate, cu avans. Deci, este gresit daca incasez numerar si tai o factura si 2 chitante conform clauzelor contractuale ?????
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa incasez bani de la persoane fizice fara casa de marcat diacris diacris Cum pot incasa banii numerar de la persoane fizice pentru ca sa nu ii mai trimit la banca, cu factura, ca sa depuna banii in contul firmei. Am infiintat un ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau chitanta? stanceni stanceni Buna seara! Am si eu o intrebare...ca si firma care vine bunuri catre pesoane fizice am achizitionat o casa de marcat. Problema care o ridica serviciul de ... (vezi toată discuția)
Incasare facturi genni genni Buna, facturile care sunt mai mari de 5000 roni pot fi incasate prin casa sau doar prin banca? Un client poate achita doar numerar o factura de 1500 euro. Ce ... (vezi toată discuția)