avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda parcare spatiu verde de la un srl?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda parcare spatiu verde de la un srl?

Buna ziua,

Am primit un proces verbal de la un srl pentru parcare pe spatiu verde. Procesul verbal mi se pare dubios din mai multe motive:
1. este intocmit de catre un S.R.L. si nu de catre un agent al primariei/politiei
2. culoarea masinii nu este specificata corect(este specificat verde metal cand de fapt e gri)
3. Hotararea consiliului local la care se face referinta in procesul verbal se pare ca nu exista(HCL 4567/2008) - [ link extern ]
De asemenea, mi se pare sa fi fost si rau intentionati din mai multe motive: era noapte, sunt incepator(exista semnul incepator pe parbriz), masina e intrata abia cu o roata pe spatiul verde si pentru ca pe procesul verbal fuses in prima faza bifat loc de parcare cu abonament, dar nefiind in zona un asemenea semn, a fost taiat si scris "parcat pe spatiu verde".
Va rog sa ma ajutati in aceasta problema, pentru ca nu stiu daca se merita sa depun contestatie si cui trebuie sa o adresez. am pus poze cu masina si cu amenda scanata la adresa [ link extern ] /

multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 4 Iulie 2010
haragusfilip, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:52, 4 Iulie 2010
Faptul ca sunteti incepator nu inseamna ca trebuie manifestata mai multe intelegere in sanctionarea contraventiilor pe care le faceti.
Trebuie vazut daca in baza unei HCL acest SRL nu a fost insracinat cu sanctionarea unor astfel de contraventii
Vedeti daca procesul verbal este corect completat in sensul completarii corecte a situatiei de fapt si a completarii tuturor rubricilor ,inclusiv a incadrarii contraventiei si a datelor dvs.de identificare.
In situatia in care toate acestea sau una,unele nu sunt corect completate sau lipsesc completarile , aveti posibilitatea ca in termen de 15 zile de la primirea procesului verbal de contraventie sa il atacati la Judecatoria Cluj Napoca sub aspectul cauzelor de nulitate prev.de art.16,17,34 din OG nr.2/2001
Lasand la o parte faptul ca sunt incepator(incerc doar sa aduc un argument la reaua credinta), as vrea sa stiu daca punctele mele 2 si 3 sunt suficiente pentru a avea succes la contestatie. Am vazut ca in OG este stipulat ca datele de identificare sa fie cele ale persoanei in cauza si nu ale masinii(iar din datele despre masina, numarul este corect dar culoarea nu). Am uploadat procesul verbal la adresa [ link extern ] /
De asemenea, daca depun contestatia, am posibilitatea de a platesc amenda in 48 de ore(penrtu a plati jumatate) si sa-mi recuperez banii ulterior?
multumesc
Amenda se plateste in 48 de ore de la aplicarea ei in momentul cand vi se intosmeste procesul verbal pe loc si semnati in acesta.
Din cate am inteles acesta v-a fost trimis la domiciliu pentru ca v-a fost intocmit in lipsa,deci nu se mai poate achita jumatate din cuantumul amenzii aplicate
Da acestea sunt motive de nulitate,pe care trebuie sa le invocati in contestatie.
Mult succes !
Multumesc pentru raspunsuri. Procesul verbal l-am gasit in schimb pe parbrizul masinii si nu prin posta, iar la martor este trecuta o persoana fara CNP. Mai este nevoie sa fac contestatie sau trebuie sa astept prin posta procesul verbal?
Formulati contestatie ,atasandu-l pe acesta.
Aratati in contestatie si ca procesul verbal nu este corect si sub aspectul ca nu se specifica,unde si cand poate fi contestat,conform prevederilor legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani ridicare auto din sectorul 1 ZSPm ZSPm Ieri, 4.11.2010, mi`a fost ridicata masina de pe un \"spatiu verde\" de langa Bd. Kiseleff. Ce m`a surprins a fost faptul ca in zona nu era niciun indicator ... (vezi toată discuția)
Amenda politia comunitara ambarus ionut ambarus ionut am gasit un actipild pe parbriz de la politia comunitara cu o amenda de 600 lei ca am parcat pe trotuar an fata blocului . CE as putea sa fac sa nu o platesc ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda hcl 206 eu_arise eu_arise Buna ziua, va scriu cu rugamintea de a ma indruma in elaborarea contestatiei pt o amenda de parcare data in baza HCL 206. Pt a avea o baza de discutii va ... (vezi toată discuția)