avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concubinaj

Daca in cadrul unui concubinaj femeia contribuie la constructia unei case cu o suma importanta ,fapt pe care barbatul recunoaste printr-o declarate olograf , iar pana la urma concubinajul se destrama , femeia poate cere restituirea sumei ?
Cu respect . Prescriptia incepe sa curga din data intreruperii dovedite a concubinajului sau din data realizarii aportului ?
Dreptul de creanta poate fi valorificat, insa in raport de contributia cu sume de bani efectuata de catre persoana care a trait intr-o relatie de concubinaj.
In acest sens , aportul trebuie dovedit cu inscrisuri, martori, alte mijloace de proba.
Prescriptia curge de la data nasterii dreptului, in speta de la data sporirii valorii bunului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj timp de 40 de ani!!!! gargamella gargamella As avea nevoie de cateva sfaturi.....dar intai sa va spun cateva ceva despre situatia mea.... 1. Traiesc in concubinaj de circa 40 de ani, am 5 copii impreuna ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa moartea sotului,nefiind legitim casatotiti Mănescu Eugenia Mănescu Eugenia Verisoara mea a trait 18 ani cu un barbat care a murit in accident.El are urmasi care acum vor impartirea averii.Intrebarea mea este:Ea nu are nici un drept ... (vezi toată discuția)
Partaj parinti necasatoriti catalin_ovidiu catalin_ovidiu As dori sa stiu care sunt drepturile si obligatile parintilor in cazul unei despartiri a doi concubini care au un copil. Am locuit impreuna in strainatate o ... (vezi toată discuția)