avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Plata drepturi salariale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Plata drepturi salariale

In cazul castigarii unor drepturi salariale prin instanta ,in care angajatorul nu doreste sa le plateasca , care este procedura ?
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 10:49, 4 Iulie 2010
Investiti hotararea judecatoreasca cu formula executorie si apelati la un executor judecatoresc.
Executarea silita.
Obligatia stabilita prin hotararea unei instante sau printr-un alt titlu se aduce la indeplinire de buna voie.
In cazul in care debitorul nu executa de buna voie obligatia, aceasta se aduce la indeplinire prin executare silita, potrivit dispozitiilorC.proc.civ., daca legea nu prevede altfel.
Pot fi executate silit obligatiile al caror obiect consta in plata unei sume de bani....etc...etc.
Dapa ce hotararea a ramas irevocabila va fi investita ( la solicitarea Dvs) cu formula executorie.Veti obtine astfel un titlu executoriu.
Cu acesta din uma in original + copie xerox, veti merge la executorul judecatoresc din raza teritoriala a debitorului ( angajatorul Dvs) unde veti formula o cerere privind punerea in executare a acestuia. Veti plati doua taxe de timbru , una de 4 lei si una de 10 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu magdatudor magdatudor Mi s-a spus ca dupa ce hotararea judecatoreasca devine definitiva trebuie sa o investesc cu titlu executoriu. La ce ajuta asta si ce trebuie sa fac in acest ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu simona35 simona35 Pot investi cu formula executorie o decizie penala data in apel, recursul fiind respins? Sau trebuie sa investesc decizia data pe fond? Care ar fi procedura? (vezi toată discuția)
Executarea silita, executorul si creditorul cornel-victor cornel-victor buna seara 1. executorul a trimis debitorului somatie, acesta a refuzat sa o puna in aplicare, executorul ne-a cerut noua ca in continuare sa facem plangere ... (vezi toată discuția)