avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obigatia PFA la contributiile individuale de asigurari ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obigatia PFA la contributiile individuale de asigurari sociale de sanatate si somaj

Art. III. — (1) Orice venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale, se impoziteaza cu cota de impozit pe venit.
(2) Asupra veniturilor prevazute la alineatul precedent se datoreaza contributiile individuale de asigurari sociale, asigurari sociale de sanatate si asigurari de somaj.
(3) Baza de calcul la care se aplica aceste contributii este limitata la 5 salarii medii brute pe economie la nivelul salariului mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale.
(4) Obligatia declararii, calculului, retinerii si platii contributiilor prevazute la alineatul precedent revine platitorului de venit, in conformitate cu prevederile legale in vigoare SA INTELEG CA SINTEM OBLIGATI LA PLATA ACESTOR ASIGURARI ? INCEPAND DE ACUM SAU DE LA DATA AUTORIZARII ? CE PREVEDE LEGEA IN CAZUL NEDECLARARII VENITULUI PENTRU CALCULAREA RETINERII SI PLATII CONTRIBUTIILOR SOCIALE ? SI AS DORII UN EXEMPLU DE CALCUL ESTIMATIV LA UN VENIT ANUAL BRUT DE 10 000 LEI PENTRU CA IN CAZUL IN CARE SE CERE PLATA PE ULTIMII CINCI ANI SA STIU CE E DE PLATA DEOARECE LA ORA ACTUALA ORICE SUMA AR FI ESTE FOARTE GREU DE PLATIT ...... #-o :stunned:

Alte discuții în legătură

Despre pfa nicolas25 nicolas25 as vrea sa stiu ce sa schimbat in legislatia PFA dupa 1 iulie. pfa-urile vor trebui sa plateasca impozitul forfetar? vor fi obligati sa-si faca carte de munca? ... (vezi toată discuția)
Pensionari exceptati de la aplicarea oug 58/2010 adita74 adita74 Buna ziua. Pensionarii cu pensie anticipata sau anticipata partiala au obligatia platii impozitului pe venit asupra veniturilor obtinute din activitati ... (vezi toată discuția)
Taxe contract comision ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, ce taxe trebuie sa plateasca Angajatorul si prestatorul in cazul unui contract de comision? Multumesc. (vezi toată discuția)