avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... contractele in derulare se considera mentinute la data ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

contractele in derulare se considera mentinute la data deschiderii procedurii;

Buna ziua,
am nevoie de ajutorul dvs. - in urmatoarele probleme:
1) noile reglementari in domeniul insolventei( modif. aduse Legii 85?/2006), respectiv art. 86 (1) ma obliga sa-mi mentin contractele in derularea la data deschiderii procedurii.
Avand in vedere ca este un contract care impune plati periodice din partea debitorului( furnizare de produse cu plata la scadenta , respectiv 30 de zile), pot solicita admin. jud. sa-mi constituie o garantie( de exemplu scrisoare de garantie bancara sau depozit bancar) prin care sa-mi asigure plata echivalenta viitoarelor prestatii;
In prev. art. 104 se precizeaza ca - jud. sindic poate, la cererea furnizorului, sa dispuna ca debitorul sa depuna o cautiune la banca, dar care nu va depasi 30% din costul serv. prestate debitorului si neachitate ulterior deschiderii procedurii;
( pot beneficia si eu de aceste prev ?)
- precizez ca acest Client nu are datoril la mine, este cu plata la zi la momentul deschiderii procedurii, dar doresc sa-mi iau masuri de siguranta;
2) avand in vedere ca am acest contract de furnizare produse - incheiat cu firma aflata in insolventa- ce sunt obligata sa-l mentin in derulare; daca nu reusesc sa obtin din partea firmei - o garantie pt livrarile viitoare- o sa incerc sa uzez de prev. art 86(1), respectiv sa transmit o notificare catre admin. jud prin care sa-i cer denuntarea contractului si ulterior :):) sa ma rog sa nu imi raspunda la aceasta in 30 de zile, astfel incat acest contract- sa fie socotit denuntat
- as avea nevoie de un draft de astfel de notificare;

Astept sfaturile dvs.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: aura calin , utilizator 15:41, 4 Iulie 2010
1.Depinde foarte mult de clauzele dvs. contractuale, astfel incat, daca este prevazuta clauza de reziliere(rezolutiune) a contractului ,prin faptul ca una dintre parti intra in procedura insolventei, puteti uza de aceasta.
2. Puteti notifica adm.(lichidatorul) judiciar. Este de asemenea f.important daca firma debitoare intra in insolventa prin procedura simplificata sau nu, mai ales ca ati sustinut ca firma debitoare este cu plata la zi.
3. Puteti sa va adresati judecatorului sindic cu o cerere.
Consultati un avocat.
Multumesc pentru raspuns,
Intradevar, am prevazut in contract dr de denuntare unilaterala a contractului daca una dintre partile contractante se afla in procedura de insolventa sau faliment, dar din punctul meu de vedere nu pot invoca aceasta clauza, deoarece cf. noilor modif aduse legii 85- orice astfel de clauza este lovita in nulitate- in consecinta nu poate fi invocata.
Firma- nu a intrat in insolventa prin procedura simplificata;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantii fata de patrimoniul debitorului aflat in insolventa; atributii ale administratorului judiciar; aura calin aura calin Buna ziua, @ conform prev. art. 3 (pct. 13) din Legea 85/2006,\"creditorii chirografari sunt creditorii care nu au costituite garantii fata de ... (vezi toată discuția)
Preavizul in cazul concedierilor pt salariatii cu functie de conducere llumi llumi buna seara! am o intrebari si sper sa ma ajutati... firma la care lucrez a intrat anul trecut in insolventa...au mai ramas doar 3 angajati...printre care ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventa ginnyy ginnyy Am un colaborator impotriva caruia s-a deschis procedura insolventei si i-a fost admins planul de reorganizare. Potrivit contractului pe care il am cu acesta, ... (vezi toată discuția)