Buna ziua,
Doresc sa stiu daca exista posibilitatea de a calcula salariul unui inginer in general sau al unui inginer proiectant, in sistem de acord? Cum?
In general am vazut ca se foloseste pentru productie acest sistem de plata in acord.
Exista si softuri care sa calculeze direct acest lucru?
In general inginerii nu sunt platiti in sistem de acord, dar exista posibilitatea pt plata acestora in acord.
Pentru acest lucru este necesara o evidentiere a muncii pe proiecte iar proiectele au bugetate un numar de ore si un cost pe ora care va fi platit inginerului care a muncit pe proiectul respectiv.
Exista si softuri pentru acest tip de plata in special pt proiectanti.
multumesc
am aflat cu stupoare ca trebuie facute anexe lunar la CM in cazul in care se schimba salariu, conform acestui sistem de calcul. este adevarat?
in aceasta situatie, devine un cosmar totul.
o zi buna,
Eu folosesc plata in acord si nu sunt necesare anexele (intradevar nu pt ingineri).
In CIM trebuie sa scrie ca va fi platit in acord, iar salariul de incadrare ramane acelasi.
Plata in acord este componenta variabila a salariului care se acorda in functie de lucrul pe proiect. Pt aceasta nu trebuie nici o anexa la CIM ! Este ca si cum pt fiecare prima sa bonus se face anexa la CIM.........
Va trebui gandit foarte bine sistemul de salarizare in acord si vor trebui clarificate in special cazurile particulare (gen vine la lucru si nu am proiect disponibil pe care sa lucreze, etc.)