avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Licenta calculator
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Licenta calculator

Buna ziua,
O firma trebuie sa aibe licenta pentru toate calculatoarele, sau o singura licenta ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters66930 , utilizator 08:23, 30 August 2013
O firmă trebuie sa aiba licenta pentru fiecare unitate. Ori puteti cumpara o licenta pentru mai multe unitati
depinde de programe. Unele softuri, sub aceeasi licenta acopera un calc desktop + laptop. altele acopera doar cate 1 unitate. Trebuie citite conditiile de utilizare ale fiecarui soft
Toate programele cu plata trebuie sa aiba licenta. Daca fiecare calculator trebuie sa aiba licenta proprie sau un soft e vandut pentru de la unu la 30 de calculatoare, depinde de termenii licentei, stabiliti la cumpararea softului. Licenta pentru Windows e alta decat licenta pentru MS Office si decat cea pentru antivirus, iar multi antivirusi sunt gratis pentru utilizatorii casnici, dar nu pentru firme, scoli, institutii guvernamentale, asociatii, partide si fundatii.
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2013
tgeorgescu, utilizator
Dupa cum au spus colegii de forum.
Depinde.
Daca luati legatura cu furnizorul licentei se poate sa primiti o licenta pentru mai multe calculatoare. Dar aceasta depinde in mare parte de software si de unde le cumparati.
Mai exista si varianta folosiri soft-urilor libere, gratuite, care castiga teren in fata celor cu plata si sunt la fel de usor de utilizat.
Aici va pot mentiona ca sistem de operare Linux Mint iar ca programe de operare gasiti de la programe gen photoshop pana la programe de proiectare gen CAD.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licente programe si software titus_steel titus_steel Buna ziua , doresc sa infintez un srl , si vreau sa stiu pentru ce programe sunt obligat sa am licenta in afara de windows ? Gen abobe flash player , abobe ... (vezi toată discuția)
Licente programe Daniela2172 Daniela2172 buna ziua. va rog frumos daca stie cineva care sunt programele ( soft si so) care necesita cumparare de licenta. eu stiu ca trebuie pentru windows si office. ... (vezi toată discuția)
Licenta calculator florin1989 florin1989 Salut tuturor, am o mare dilema, un prieten are un bar, are un laptop mic cu licenta windows xp lipita pe spatele lui, laptop-ul este cumparat la mana a 2a, nu ... (vezi toată discuția)