avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... redobandirea unui teren luat abuziv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

redobandirea unui teren luat abuziv

Buna seara,am si eu o problema si as dori sa ma lamuriti putin.Este vorba despre un teren din spatele casei de 8.000 m/p care mi-a fost luat abuziv in 1975.A trecut in proprietatea statului iar acum doresc sa imi fac actele necesare pt a fi din nou proprietar pe acest teren care mi-a fost luat abuziv.O parte din el (2000 m/p)este vandut de catre primarie unor pers care si-au construit garaje ,o suprafata de 2400 m/p are tevile de canalizare de la blocuri iar cei de la Primarie imi spun ca nu pot intra in posesia terenului pt ca este proprietatea statului.E normal sa imi dea acest raspuns pt ca se intetioneaza sa se construiasca pe terenul meu sau vor sa il vanda asa cum au facut si cu cei 2000 m/p pt garaje.Daca as deschide un proces ,stiu ca am nevoie si de o expertiza dar,nu stiu acum pe care m/p trebuie facuta,pe toti cei 8000 care au fost ai mei sau doar pe restul .Mentionez ca eu doresc toata suprafata de 8000 m/p sa o redobandesc.Va rog f mult ajutati-ma cu pasii care trebuie sa-i urmez si pe ce suprafata sa mi se faca expertiza.Mai adaug si faptul ca exista si un drum facut tot de primarie pe suprafata mea de teren.Daca ma-m facut cat de cat inteleasa astept raspunsul dvs.
O seara placuta.
Cel mai recent răspuns: Maarria35 , utilizator 15:49, 2 Septembrie 2010
Mai intai ar trebui sa stim ce inseamna preluare abuziva de catre stat? A fost luat de CAP? A trecut in proprietatea statului in baza vreunui act normativ?
In al doilea rand: Din 1991 pana acum ati solicitat retrocedarea acestui teren in baza vreuneia din legile reparatorii? Ma refer la 18/1991, 169/1997, 1/2000, 10/2001, etc?
In primul rand doresc sa va multumesc pt promptitudinea cu care mi-ati raspuns.Am cerut mamei mele date exacte despre acest teren si acum va pot raspunde la intreb dvs.Terenul a avut o suprafata totala de 8237 m/p care a fost luat de catre Statul Ro in baza Decretului de expropiere nr.95/1978 care se dezmembreaza in 5.269 m/pintravilant gradina iar 2968 m/p teren de constructii in favoarea Statului Ro.Parcela de 5269 m/ ramane in favoarea vechiului proprietar cu titlul aferent insa Primaria din aceasta suprafata vinde 2000 m/p unor pers fizice pt construirea garajelor.Cererea de recostituire a dreptului de proprietate a fost depusa la primarie in data de 16.10.2000 iar raspunsul a fost primit de catre parinti in 07.11.2002 unde scrie ca nu ei sunt proprietari pe suprafata de teren.Mentionez ca parintii au scos extrasul vechi de pe vremea austro-ungariei de unde rezulta exact suprafata totala si ei sunt singurii mostenitori.Am deschis un proces pt aceasta suprafata ,dar av a mers pe uzucapiune (nu sunt sigura daca a ales calea cea buna?????).Intrebarile mele sunt:
-cum pot intra in posesia intregii suprafete de 8.237 m/p tinand cont ca pe una sunt garaje ,iar pe cealalta suprafata sunt tevile de canalizare a bl invecinate (acum Primarul doreste sa constr un bloc pe supr de 2968 m/p)Suprafata de 8.237 m/p de fapt a fost o supr intreaga,insa Primaria a facut si un drum.
Va rog foarte frumos sa ma ajutati,deoarece Primaria nu are nici un interes sa ne inapoieze terenul,iar interesul meu este de a-mi recupera intreaga suprafata.
Conform caror legi pot intra din nou in posesia intregii suprafete?
Va doresc o zi placuta si va multumesc.
Maarria35 a scris:

In primul rand doresc sa va multumesc pt promptitudinea cu care mi-ati raspuns.Am cerut mamei mele date exacte despre acest teren si acum va pot raspunde la intreb dvs.Terenul a avut o suprafata totala de 8237 m/p care a fost luat de catre Statul Ro in baza Decretului de expropiere nr.95/1978 care se dezmembreaza in 5.269 m/pintravilant gradina iar 2968 m/p teren de constructii in favoarea Statului Ro.Parcela de 5269 m/ ramane in favoarea vechiului proprietar cu titlul aferent insa Primaria din aceasta suprafata vinde 2000 m/p unor pers fizice pt construirea garajelor.Cererea de recostituire a dreptului de proprietate a fost depusa la primarie in data de 16.10.2000 iar raspunsul a fost primit de catre parinti in 07.11.2002 unde scrie ca nu ei sunt proprietari pe suprafata de teren.Mentionez ca parintii au scos extrasul vechi de pe vremea austro-ungariei de unde rezulta exact suprafata totala si ei sunt singurii mostenitori.Am deschis un proces pt aceasta suprafata ,dar av a mers pe uzucapiune (nu sunt sigura daca a ales calea cea buna?????).Intrebarile mele sunt:
-cum pot intra in posesia intregii suprafete de 8.237 m/p tinand cont ca pe una sunt garaje ,iar pe cealalta suprafata sunt tevile de canalizare a bl invecinate (acum Primarul doreste sa constr un bloc pe supr de 2968 m/p)Suprafata de 8.237 m/p de fapt a fost o supr intreaga,insa Primaria a facut si un drum.
Va rog foarte frumos sa ma ajutati,deoarece Primaria nu are nici un interes sa ne inapoieze terenul,iar interesul meu este de a-mi recupera intreaga suprafata.
Conform caror legi pot intra din nou in posesia intregii suprafete?
Va doresc o zi placuta si va multumesc.
va angajati un avocat si dati in judecata primaria.
Da ,imi angajez un avoct dar cum pot recupera suprafata si unde sunt facute garajele?Si pt drumul care mi-a taiat gradina?

Alte discuții în legătură

Redobandirea unui teren Maarria35 Maarria35 Va rog sa imi spuneti daca as putea redobandi un teren ce a apartinut familiei ,dar care a fost expropriat prin Decretul nr. 95/1978(in acest Decret se ... (vezi toată discuția)
Decret de exprop. nr.95/1978 Maarria35 Maarria35 Ma poate ajuta si pe mine cineva cu acest Decret?Va multumesc. (vezi toată discuția)
In baza carei legi? Maarria35 Maarria35 Am un teren de 2900 mp pe care mi la luat Primaria prin Decretul de expropiere nr. 95 din 1978 (nu exista) si as dori sa stiu care ar fii modalitatile de ... (vezi toată discuția)