avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... redobandirea unui teren luat abuziv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

redobandirea unui teren luat abuziv

Buna seara,am si eu o problema si as dori sa ma lamuriti putin.Este vorba despre un teren din spatele casei de 8.000 m/p care mi-a fost luat abuziv in 1975.A trecut in proprietatea statului iar acum doresc sa imi fac actele necesare pt a fi din nou proprietar pe acest teren care mi-a fost luat abuziv.O parte din el (2000 m/p)este vandut de catre primarie unor pers care si-au construit garaje ,o suprafata de 2400 m/p are tevile de canalizare de la blocuri iar cei de la Primarie imi spun ca nu pot intra in posesia terenului pt ca este proprietatea statului.E normal sa imi dea acest raspuns pt ca se intetioneaza sa se construiasca pe terenul meu sau vor sa il vanda asa cum au facut si cu cei 2000 m/p pt garaje.Daca as deschide un proces ,stiu ca am nevoie si de o expertiza dar,nu stiu acum pe care m/p trebuie facuta,pe toti cei 8000 care au fost ai mei sau doar pe restul .Mentionez ca eu doresc toata suprafata de 8000 m/p sa o redobandesc.Va rog f mult ajutati-ma cu pasii care trebuie sa-i urmez si pe ce suprafata sa mi se faca expertiza.Mai adaug si faptul ca exista si un drum facut tot de primarie pe suprafata mea de teren.Daca ma-m facut cat de cat inteleasa astept raspunsul dvs.
O seara placuta.
Cel mai recent răspuns: Maarria35 , utilizator 15:49, 2 Septembrie 2010
Buna ziua,referitor la intrebarile pe care mi le-ati pus va pot raspunde urmatoarele:
-terenul a fost trecut in prop Statului si aici va scriu exact ceea ce imi scrie in CF:
"In baza Decretului de expr. nr.95/1978 si a adresei orasuluixxx nr.3020 din 12.01.1988 a Consil Pop. oras xx ,cu actele si schitele anexate....
Eu am incercat sa gasesc acest Decret insa fara nici un rezultat,poate ma ajutati dvs. sa il gasesc.
-pana in prezent nu am solicitat nici o retrocedare si sincera sa fiu nici nu stiu in baza caror legi pot redobandi acest teren.
Mentionez faptul ca acest teren este afectat partial de constructii(garaje -pers fizice) si nu a fost utilizat potrivit scopului pt care ne-a fost luat.
Va multumesc si va doresc o zi placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandirea unui teren Maarria35 Maarria35 Va rog sa imi spuneti daca as putea redobandi un teren ce a apartinut familiei ,dar care a fost expropriat prin Decretul nr. 95/1978(in acest Decret se ... (vezi toată discuția)
Decret de exprop. nr.95/1978 Maarria35 Maarria35 Ma poate ajuta si pe mine cineva cu acest Decret?Va multumesc. (vezi toată discuția)
In baza carei legi? Maarria35 Maarria35 Am un teren de 2900 mp pe care mi la luat Primaria prin Decretul de expropiere nr. 95 din 1978 (nu exista) si as dori sa stiu care ar fii modalitatile de ... (vezi toată discuția)