avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Termen opozitie hotarare AGA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Termen opozitie hotarare AGA

In situatia in care eu, tert de o societate, doresc sa atac o hotarare aga/decizie asociat unic prin care s-a stabilit sediul societatii intr-un imobil propriu, legea imi da posibilitatea de a formula opozitie.
Termenul este de 15 zile de la publicarea in Monitorul Oficial a acesteia.
In cat timp se publica un astfel de act in monitorul Oficial?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:59, 6 Iulie 2010
Depinde cand depune mentiunea la Reg. Com., acesta trimite spre publicare in doua zile la MO, in partea a -V-a.
Am gresit mai sus. termenul este de 30 de zile pentru opozitie.
Dar cum aflu eu daca s-a publicat sau nu, excluzand varianta de a verifica toate publicatiile Monitorului oficial dintr-o anumita perioada?
Legea prevede doar termenul maxim in care se poate face opozitia.
Daca ati luat cunostinta de continutul hotararii, puteti formula opozitia si inainte de data publicarii acesteia in M. Of.
Cererea este admisibila deoarece, in acest fel, se reduce perioada de incertitudine cu privire la soarta hotararii adunarii generale a asociatilor.

P.S.:
Discutii asemanatoare s-au purtat si cu privire la termenul de introducere a actiunii in anularea unei HAGA (art. 132 LSC).
Doctrina si jurisprudenta s-au pronuntat in sensul posibilitatii de introducere a unei astfel de actiuni chiar inainte de publicarea acesteia in M.Of.
Parerea mea este similara cu a lui Timi
vezi recentele modificari aduse prin OG 54 - ANAF primeste on-line de la ORC hot AGA de cesiune si daca soc are datorii va face opozitie in mod cert in secunda 2

Legea nu prevede un termen de publicare in MO - din practica in aprox 15 zile de la admiterea dosarului la ORC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nepublicare agoa si agea in monitor oficial fany62 fany62 Societatea comerciala SA x nu transmite la Camera de comert hotarirea AGEA si AGOA iar aceasta nu se publica in Monitorul Oficial partea IV: -care este ... (vezi toată discuția)
Opozitie la cesiune parti sociale. ovidiuhanzu ovidiuhanzu Buna ziua ! In fapt este vorba despre cesionarea partilor sociale ale unui SRL, aceasta facandu-se in data de 25.06.2010, prin contract notarial si AGA ... (vezi toată discuția)
Termenul de opozitie de la cesiune este la fel la sa ca si la srl?? adela05 adela05 in situatia in care un SRL care este actionar in cadrul unui SA cesioneaza toate actiunile pe care le detine in SA catre o ps fizica (care este asociat unic in ... (vezi toată discuția)