avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor! Absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor! Absente nemotivate

:"> Am inregistrat in cartea de munca a unei salariate cateva absente nemotivate pentru ca nu s-a prezentat la locul de munca de baza, ci a lucrat ca suplinitor la o clasa din aceeasi institutie de invatamant. Acum a facut plangere penala si ma acuza de abuz in serviciu si fals in acte. Va rog sa-mi dati un sfat! Multumesc. Elena
Cel mai recent răspuns: Hrimiuc , utilizator 22:54, 13 Iulie 2007
Cu scuze pentru intarziere, n am avut internet aproape 1 saptamana, parerea mea este urmatoarea: aveti 2 variante:
1. Sa mai mergeti la un avocat care sa vada dosarul , in afara de juristul de la inspectorat , sa va spuna cum stati la ora asta. Daca el considera ca nu s a facut o aparare eficienta , puteti sa renuntati la acela dar nu stiu cum stati cu banii.Insa , cel putin o consultatie va puteti permite .S-ar putea sa va avantajeze totusi procesul si nu stiu daca e bine sa renuntati la el , acum , prin stergerea absentelor nemotivate. Aceste absente le puteti modifica tot prin hotararea consiliului de administratie. Insa tot raman celelalte aspecte si eu vad aici un motiv de santaj. Nici nu stiu daca in aceasta etapa ea mai poate retrage plangerea penala , daca ei nu se sesizeaza mai departe din oficiu. Nu stiu cum stau ei cu cercetarea insa tot nu cred ca au probe.
2.Tot prin inspectorat sa va comunice ei punctul de vedere si daca nu , sesizati ministerul. Daca sindicatul nu va sprijina , si aici aveti varianta sesizarii.
Astazi am fost la servici si am gasit o citatie noua pentru procesul cu doamna X si o solicitare din partea judecatoriei de a prezenta spre cercetare condica de prezenta de la cele doua grupe. Condica de la grupa unde are norma de baza Doamna X are ceva probleme. Asa cum am relatat doamna X a platit o colega sa lucreze in locul ei la grupa unde are norma de baza. Pe pontaj a fost trecuta ca prezenta doamna X, nu colega carea lucrat in fapt, pentru ca mi s-a spus ca vor face schimb de tura intre ele. in condica de prezenta surpriza ..... doamna X nu a scris condica, ci colega care a lucrat in fapt. Aceasta din urma, cand si-a dat seama ca a gresit si-a sters semnatura cu corectorul. Acesta a fost momentul cand am aflat ca de fapt doamna X plateste pe cineva sa-i lucreze, ca am fost mintita atunci cand mi s-a spus ca se face schimb de tura intre ele.
Din acel moment am asigurat suplinirea la clasa pe care o parasea doamna X. Daca as fi stiut manevrele lor as fi interzis " schimbul de tura" de la inceput.
Sunt curioasa sa vad ce dezie vor lua judecatorii....
Referitor la faptul de a face o sesizare in scris la minister.. consider ca nu este o ideee rea.
Ma gandeam ca CA al gradinitei sa solicite in scris o solutie din partea CA al ISJ pentru a rezolva problema creeata. Cred ca toata lumea asteapta o solutie din partea judecatoriei.
Va voi tine la curent cu derularea evenimentelor. Multumesc mult pentru sfaturi:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traiasca invamantul romanesc andre10191 andre10191 Lucrez in invatamant si am urmatoarea problema: Acum 2 saptamani am formulat o sesizare catre directoarea scolii in care functionez ( in aceeasi zi am fost ... (vezi toată discuția)
Cadru didactic ony172005 ony172005 Am nevoie si eu un pic de ajutor, cum as putea sa dau si eu in judecata un director de scoala pentru nerespectarea metodologiei invatamantului? Tin sa mai ... (vezi toată discuția)
Ancheta disciplinara mihaela_h mihaela_h Buna seara Sunt profesor si am o problema. La sfarsitul acestui an scolar am fost tinta unei anchete desfasurata de inspectoratul scolar in urma unei ... (vezi toată discuția)