avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit banca

Buna ziua,

Am intalnit de carand o situatie mai deosebita in ceea ce proiveste creditul bancar si posibilitatea reesalonarii lui.
In fapt, este vorba de un credit cu ipoteca ptr care s-a eliberat o adeverinta de venit in care s-a trecut un salariu care nu figureaza si in cartea de munca (salariul era incasat efectiv, dar nu era trecut integral in cartea de munca). Banca la momentul respectiv nu a solicitat nici un alt document doveditor in afara adeverintei.
Acum, persoana care a contractat acel credit are nevoie de o reesalonare, ptr ca nu mai poate sustine rata datorita faptului ca eur a crescut f mult iar veniturile au scazut. Insa banca solicita, pe langa adeverinta si copie a cartii de munca in care se va vedea faptul ca la momentul eliberarii adeverintei salariul era altul fata de cel trecut in adeverinta (mentionez faptul ca in adeverinta resp era solicitat de catre banca numai salariul net, nu si cel brut)
Care sunt implicatiile juridice in aceasta situatie pentru persoana care detine creditul si ptr angajatorul care a eliberat adeverinta?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 22:32, 5 Iulie 2010
Va ganditi probabil ca ar implica savarsirea infractiunii de fals si uz de fals. Nu cred ca va fi o problema in acest sens. Se poate justifica aceasta situatie printr-un act aditional la contractul de munca care va fi prezentat impreuna cu adeverinta din care sa rezulte venitul net real pe care il incaseaza.
Dupa cum este la moda acum salariile se reduc atat insectorul bugetar cat si in cel particular....asa ca nu va fi o chestiune care sa le dea de gandit prea tare.......
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dificultate in achitarea unui credit robitza78 robitza78 la multi ani am o intrebare am luat in urma cu 3 ani un credit la cec si acum din din pacate venitul meu s-a diminuat .intrebarea este daca exista vreo ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale - recalculare rate, posibil? dalama dalama In urma cu 2 ani am solicitat un credit de nevoi personale....acum salariile s-au micsorat, dar rata a ramas aceeasi ...intrebare: pot solicita bancii o ... (vezi toată discuția)
Poprire cont sfr sfr As dori o informatie despre cum se procedeaza in urmatoarea situatie: sunt codebitor la un credit pentru nevoi personale contractat de sotia mea. La randul meu ... (vezi toată discuția)