Buna ziua.
Un srl care nu desfasuara activitate a declarat impozit forfetar pentru primul trim 550 lei.In luna mai 2010 isi suspenda activitatea.Ce impozit forfetar se declara pentru trim II?Aferent intregului trimestru de 550 lei sau se calculeaza aferent perioadei in care a fost activa societatea.va multumesc !O zi buna
PS.Poate ati putea sa-mi dati un raspuns si in ceea ce priveste deductibilitatea sumei(diferenta dintre 758 si 658este negativa)in cazul vanzarii unui mijloc fix.
Conform legii, societatile comerciale care isi suspenda activitatea sunt scutite pe durata suspendarii de la obligatia platii impozitului forfetar.
Prin urmare veti calcula si achita impozitul forfetar partial, pana la data suspendarii.
In ce priveste cea de-a doua intrebare va rog sa descrieti si sa clarificati situatia, deoarece nu reiese din formulare ipoteza si intrebarea.
Va multumesc pentru raspuns.
In ceea ce priveste cea de a II -a intrebare:
S-a vandut un auto sub valoarea ramasa de amortizat.
Se inregistreaza in 758 20000lei
In 658 25000lei(valoare neamortizata)
758-658=-5000lei.
Este deductibila sau nedeductibila aceasta suma la calculul impozitului pe profit.
Pe un alt forum am vazut ca (mai nou ,deoarece in metodologie se face referire doar la deductibilitatea privind casarea mijloacelor fixe si nu se mai face referire la vanzare)aceasta suma ar fi deductibila in intregime.Va multumesc.O zi buna !
In cazul in care vindeti un mijloc fix la o valoare mai mica decat valoarea amortizata, diferenta intre pretul vanzarii si valoarea amortizata este nedeductibila conform Legii 15/1994 privind amortizarea capitalului imobilizat în active corporale şi necorporale.
art 24 din CF
(22) Prevederile Legii nr. 15/1994 privind amortizarea capitalului imobilizat in active corporale si necorporale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, nu se aplica la calculul profitului impozabil, cu exceptia prevederilor art. 3 alin. 2 lit. a) si ale art. 8 din aceeasi lege.
Codul fiscal nu prevede niciunde ca diferenta intre pret vinz si pret achiz la mijl fixe ar fi nedeductibila. Pretul de vinzare trebuie insa sa fie pretul pietei asa cum este definit la art 7.
Tva achizitie auto
caradis
Buna ziua. Doresc sa imi cumpar din Germania o masina second hand pe firma. Propietarul imi factureaza fara tva. Ce se intampla cand ajung cu ea in tara ? ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren
adrycrys
Buna ziua,
Va solicit un raspuns la urmatoarea problema: in contabilitate un teren are valoarea de 100.000 lei (valoare de achizitie in anul 2007).Acest ... (vezi toată discuția)