Buna ziua.
Un srl care nu desfasuara activitate a declarat impozit forfetar pentru primul trim 550 lei.In luna mai 2010 isi suspenda activitatea.Ce impozit forfetar se declara pentru trim II?Aferent intregului trimestru de 550 lei sau se calculeaza aferent perioadei in care a fost activa societatea.va multumesc !O zi buna
PS.Poate ati putea sa-mi dati un raspuns si in ceea ce priveste deductibilitatea sumei(diferenta dintre 758 si 658este negativa)in cazul vanzarii unui mijloc fix.
In opinia mea sunt aplicabile in cauza dispozitiile art. 24 alin. (15) din Codul fiscal si pct. 3 din Decizia nr. 2 din 07/04/2004 privind aplicarea unitară a unor prevederi referitoare la impozitul pe profit, convenţiile de evitare a dublei impuneri, accize şi taxa pe valoarea adăugată, astfel:
Art. 24 alin. (15) Câştigurile sau pierderile rezultate din vânzarea ori din scoaterea din funcţiune a acestor mijloace fixe se calculează pe baza valorii fiscale a acestora, diminuată cu amortizarea fiscală.
Pct. 3 din Decizia nr. 2 din 07/04/2004: "În aplicarea prevederilor art. 24 alin. (15) din Legea nr. 571/2003, cheltuielile înregistrate ca urmare a casării sau cedării unui mijloc fix amortizabil sau terenurilor, calculate ca diferenţă între valoarea fiscală de intrare a acestora şi amortizarea fiscală, după caz, sunt cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri impozabile".
In concluzie, este cheltuiala deductibila diferenta intre valoarea fiscala de intrare si amortizarea fiscala.
In cazul cedarii mijlocului fix la un pret mai mic decat valoarea amortizata, diferenta intre valoarea amortizata si valoarea de vanzare este o cheltuiala nedeductibila, nefiind efectuata in scopul producerii de profit.
Va rog sa precizati baza legala pentru sustinerea dv. potrivit careia diferenta negativa intre valoarea de vanzare si valoarea amortizata este o cheltuiala deductibila.
Art. 7 pct. 33 lit. c) din Codul fiscal mentionat nu face referire situatia de fata, reglementand valoarea fiscala a mijloacelor fixe si amortizabile si a terenurilor, care este in principal costul de achizitie sau de productie la data intrarii in patrimoniul contribuabilului. Prin urmare aceasta mentiune este in dfavoarea opiniei dv. intrucat valoarea fiscala ia in considerare costul de achizitie la data intrarii in patrimoniul contribuabilului din care se scade valoarea amortizata conform legii. Se ia in considerare valoarea de piata ca valoare fiscala a mijlocului de fix numai in cazul dobandirii cu titlu gratuit sau constituirii ca aport. Articolul se refera si la valoarea fiscala in care se includ reevaluarile contabile efectuate potrivit legii. Acesta nu este cazul nostru: in cazul de fata s-a vandut un mijloc fix la un pret inferior valorii amortizate si nu s-a prevazut efectuarea reevaluarii contabile potrivit legii.
Tocmai cele mentionate de dvoastra mai sus sunt cele care duc la concluzia ca, in cazul vinzarii, diferenta intre valoarea fiscala de intrare si amortizarea fiscala sunt cheltuieli efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile, fara a conditiona cheltuiala de valoarea venitului.
La art 7 pct 33 este definita valoarea fiscala , eu vorbind in postare mea precedenta de pretul de piata:
"26. pret de piata – suma care ar fi platita de un client independent unui furnizor independent in acelasi moment si in acelasi loc, pentru acelasi bun sau serviciu ori pentru unul similar, in conditii de concurenta loiala;". Pretul de vinzare, fiind inferior pretului de achizitie, trebuie sa fie pretul pietei, in caz contrar, fiscul putind reconsidera valoarea tranzactiei.
Sunt de acord cu dvoastra:
"In concluzie, este cheltuiala deductibila diferenta intre valoarea fiscala de intrare si amortizarea fiscala."
Nu sunt de acord cu:
"In cazul cedarii mijlocului fix la un pret mai mic decat valoarea amortizata, diferenta intre valoarea amortizata si valoarea de vanzare este o cheltuiala nedeductibila, nefiind efectuata in scopul producerii de profit." pentru ca, nici un articol de lege (exceptind L 15, care insa nu se aplica la calculul impozitului pe profit), nu duce la o astfel de concluzie.
Tva achizitie auto
caradis
Buna ziua. Doresc sa imi cumpar din Germania o masina second hand pe firma. Propietarul imi factureaza fara tva. Ce se intampla cand ajung cu ea in tara ? ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren
adrycrys
Buna ziua,
Va solicit un raspuns la urmatoarea problema: in contabilitate un teren are valoarea de 100.000 lei (valoare de achizitie in anul 2007).Acest ... (vezi toată discuția)