avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SFAT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SFAT

Buna ziua. Am o problema. Am un teren si am la el titlu de proprietate. Peste acest imobil trece autostrada. Toti vecinii mei au fost despagubiti mai putin eu. Pe cine trebuie sa dau in judecata? Compania de autostrazi si primaria care zice ca ea este proprietar? Actiune in expropriere si sa cer despagubiri? Care ar fi temeiul de drept? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 17:38, 5 Iulie 2010
Daca aveti titlu de proprietate pe acel teren pe unde se afla si o autostrada (probabil in constructie), primaria nu este proprietara acelui imobil si, in acest caz Compania de autostrazi trebuie luata la intrebari si chemata in judecata pentru a va plati daune si despagubiri daca nu v-a expropriat conform Legii nr.33/1994.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expropriere pentru cauza de interes public tothelimit tothelimit Buna ziua, Speta se prezinta in felul urmator. Casa construita in anul 2011, cumparata impreuna cu teren de 400 mp2 in in luna decembrie 2011 cu 45.000 ... (vezi toată discuția)
Expropriere pentru cauza publica - intrebari Shiva Shiva Cine este in drept legal sa ceara de la administratia locala eliberarea autorizatia de demolare/desfintare a unei constructii? Care e legea/OUG care ... (vezi toată discuția)
Trecere teren in domeniul public DanielCariga DanielCariga Bună ziua. Terenul aferent locuinței mele este de 1100 mp conform CF-ului. Primăria m-a obligat să împrejmuiesc doar 940 mp spunând că restul va fi ... (vezi toată discuția)