avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cic pfa
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cic pfa

buna ziua !as vrea daca ar putea cineva sa ma lamureasca cu o problema majora ptr mine.din 11.09.2008 am semnat un contract de agentie,colaborare cu o firma.in febr 2009 mi-am infiintat un pfa ptr ca asa imi cerea firma ptr a-mi putea taia factura prt retinerea comisionului.mentionez ca-mi erau opriti 10%la sursa cei 6%au fost calculati de cei de la fisc in decizia de impunere pe 2009 cu un venit net de 9368.am contract cu casa de asigurari de sanatate din 2009 si pana in prezent.in ianuarie am ramas insarcinata,am anuntat la firma insa din cauza unor probleme medicale a trebuit sa ma internez.mi s-a dat concediu medical ptr urgente cod o6 si unul cod o1 ptr boala obisnuita.tin sa mentionez ca nu am stiut ca tr platiti cei 0,85%ptr concedii si indemnizatii.am mers la fisc unde am obt decizia de impunere ptr plati anticipate pe anul2010 unde am declarat un venit de 4000 cam acelasi cu cel pe care il obtinusem pana in prezent din comisioane mai exact pana pe 11 iunie 2010.acest venit este defalcat pe perioade de cate 3 luni martie ,iunie,septembrie,decembrie cu plati anticipate ale impozitului respectiv160 ron la 3 luni. de asemenea mai precizez ca din ianuarie 2010 ni se facea oprire la sursa de 16%Declaratia.estimativa a trebuit s-o fac ptr casa de sanatate sa-mi calc cei 0.85%.intre timp pe 11.06.2010 am primit o scrisoare de suspendare a activitatii ca agent la firma respectiva .pe 9,10,11 iunie am avut internare dupa 11 pana pe 25 concediu medical obisnuit pe care casa de asigurari de sanatate nu mi l-a platit ptr ca nu aveam cotizate pe luna mai cei 0.85%numai 21 de zile din 22 pe care le permite legea ca stagiu de cotizare spre ghinionul meu.Pe 28.06 pana pe 02.07.2010 am fost internata din nou cu risc de avort spontan cu certificat medical 5 zile internare si dupa03-07 pana pe 16-07 ,concediu de boala obisnuita.m-am dus sa-l depun la casa de sanatate si surpriza nu mi-l poate platidin nou pe celcu cod o1 de boala obisnuita ptr ca cel initial nu e dat cu data de 01.07.2010 nu mai inteleg nimic si imi vine sa innebunesc .cei de la sanatate mi-au zis sa ma duc pe 19.07 sa-mi iau alt concediu initial nu in continuare si dupa aceea mi le poate plati pe cele in continuare si cel de sarcina si lauzie . am o intrebare daca mi s-a intrrupt activitate pe 11.06.2010 ,am avut internare pe 9pana pe 11.o62010,iar o internare pe 28,29,30-o6 ar fii un total de 12 zile din 22pe lucratore pe luna iunie( daca luam in cosiderare legea cu fractiile de luna care sunt acceptate),iar in iulie am internare 1,2 -07 iar dupa data de 19.07-2010 o alta internare pe care trebuie sa o fac de 5 zile cu concediu medical cod 01 platit 100% pe care mi-l va plati casa de sanatate plus cm de boala obisnuita pana la sf lunii iulie.De la 01.08 mi se va da in continuare concediu medical ptr boala obisnuita pana pe 16 august cand voi intra in prnatal nu voi mai avea intrerupere. deci ar veni tot 12 zile de concedii as aveea 2 luni in care dar 12 zile sunt acoperite.de internari deci ar fii un venit pe fiecare luna .Concediile medicale cele de boala obisnuita mi le-a oprit la dosar cei de la sanatate dar nu mi le va plati . Pe data de 3 septembrie o sa nasc prin cezariana .mai beneficiez de indemnizatie ?va rog dati-mi un raspuns am nevoie urgenta de un raspuns.
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
danutza2k7, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu post natal-urgent cristina2070 cristina2070 Buna ziua, Situatia e un pic dificila, dar stiu ca se poate rezolva intr un fel, numai ca nu stiu de unde sa incep, de aceea va cer ajutorul (l am primit ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc 0.85% pt.concedii medicale pe perioada de pre si postnatal ca pfa? galcsb galcsb Buna ziua.Sunt pfa(medic dentist),si am intrat din data de 01.03.2013 in concediu prenatal,trebuie sa nasc in jurul datei de 5 mai 2013.Din 2009,am platit la ... (vezi toată discuția)
Determinare venit baza de calcul indemnizatie incapacitate temporara de munca pfa ElenaSolomon ElenaSolomon Sunt o PFA care s-a asigurat si achita incepand cu data de 01.01.2012 contributia de 0.85% pentru concedii medicale. Suma din declaratia finala pe 2012 este , ... (vezi toată discuția)