avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... va rog, o solutie!!!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

va rog, o solutie!!!

Buna ziua!

Sper din tot sufletul sa ma ajutati si pe mine cu o solutie la urmatoarea ,, problema":

In 2004 X si-a facut abonament la Vodafone, abonament care a fost dat spre folosinta fiului sau(decedat in 2006).Acesta nu si-a indeplinit obligatiile de plata catre Vodafone, X nestiind de acest fapt.
Pe 03.07.2007, conform comunicarii, a primit o somatie emisa la 27.06.2006 de la un birou de executori la care era anexat un titlu executoriu ( sent. civ.) emis in data de , atentie, 13.03.2006, prin care X este obligat la plata sumei restante + penalitatile conventionale aferente pretului neachitat, penalitati care insumeaza aproape triplul sumei , si un proces-verbal incheiat la data de 18.05.2007, emis de acelasi birou de executori jud.
X, sustine ca habar nu avea de faptul ca a fost parte in acest proces, nu a primit nicio citatie, nu a semnat pt. primire nimic.Nu a stiut de existenta acelui titlu executoriu pana pe 03.07.2007 desi acesta a fost emis in 2006.
Ce-i de facut in acest caz?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: QTPie , utilizator 10:36, 7 Septembrie 2007
Daca abonametul era pe numele sau indiferent cui l a dat spre folosinta inseamna ca el trebuia sa si achite facturile, care in acest caz erau emise pe numel sau. Deci e normal ca el sa fie executat silit.Daca fiul traia se putea indrepta impotriva lui pentru recuperarea sumelor.
Se poate ca citatia sa fi fost inminata altui mb al fam sale care sa fi semnat de primire dar sa fi omis sa l informeze. Sau pur si simplu s a facut prin afisare l ausa imobilului unde domiciliaza astea s pot vedea in dosarul cauzei
Este greu de crezut ca X nu stia ca are de plata atata timp cat abonamentul era al sau si deci primea factura lunar,cu penalizare la neplata . Nu a reziliat contractul cu Vodafon pt. abonamentul respectiv,deci este posibil ca suma de plata acum sa fie mare.
Defapt ce anume contesta X debitul, ca nu a primit notificari?
Este posibil sa fi primit, ca si facturile neplatite, dar sa fi neglijat.
Scrisoarea primita poate contine acele documente, vechi, care insa sa mai fi fost trimise si la vremea respectiva, acum fiind trimise doar ca justificare a sumelor.
Greu de imaginat ca utiliyatorul abonamentului l-a putut folosi fara sa achite facturile vreme de 2 ani aprox...
Dreptul la exercitarea unei cai de atac se naste, ca regula, de la data comunicarii. In cazul acesta, data inmanarii somatiei executorului. De la acea data puteati ataca titlul executoriu (presupun ca este o hotararea judecatoreasca) in termen de 10 zile, daca este somatie de plata, 15 zile cu apel, daca este actiune pe calea dreptului comun (asta dupa o verificare a dosarului de fond, mai exact a dovezii de comunicare a sentintei care se constituie titlu executoriu).
Daca nu ati exercitat calea de atac pana acum, este tardiv.
Singura cale pe care o aveti este atacarea actelor de executare silita, pe calea contestatiei la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ionelmic ionelmic Buna ziua, Se poate face contestatie sau cerere de suspendare a unei executari silite emisa catre o persoana fizica, daca nu se cunoaste componenta ... (vezi toată discuția)
Cale de atac posibila pentru incuviintare executare silita asbinvest asbinvest Buna ziua ! SC X sint actionat in judecata de SC Y ca debitor ( X ) in baza citatiei emise de judecatoria Bacau in 30.05.2011 si termen de judecare in ... (vezi toată discuția)
Sfat firma recuperare creante onuflorin1987 onuflorin1987 In urma unor presiuni facute de Top Factoring,si primirea unei somatii de executare silita in privinta unei facturi restante Cosmote (600 lei factura+4000 lei ... (vezi toată discuția)