Am facut o adresa directiei de sanatate publica ,privind vaccinarile la copii,si mi-a raspuns ca au avut vaccin putin si au trimis in anumite zone de risc .Pentru faptul ca au vaccinat alti copii si pe al meu nu as putea sa ma consider discriminat din punct de vedere legal?
Din punctul meu de vedere nu este vorba despre discriminare, intrucat fiind putine vaccinuri s-a acordat prioritate acelor copii din zonele de risc , asa cum vi s-a raspuns. Acest lucru nu inseamna ca alti copii, printre care si al dvs. vor ramane nevaccinati. Asa cum stim, si alte vaccinuri, cum ar fi cele antigripale, se fac unor categorii de populatie mai expuse riscului, respectiv copiilor si batranilor. Acest lucru ar insemna ca ceilalti oameni ar trebui sa se simta discriminati?
Buna seara!
Cadrul legislativ din România contine prevederi care interzic discriminarea pe criteriul de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, categorie sociala, convingeri, sex sau orientare sexuala, apartenenta la o categorie defavorizata sau orice alt criteriu care are ca scop restrângerea sau înlaturarea recunoasterii, folosintei sau exercitarii, în conditii de egalitate, a drepturilor omului si a libertatilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social si cultural sau în orice alte domenii ale vietii publice.
Ori aceste criterii de discriminare nu se regasesc in speta dvs. , probabil ca numarul de vaccinuri nu a fost suficient pt toti .... altfel sta situatia daca aceste vaccinuri au fost cu destinatie precisa (nominal) date si nu au fost folosite pt. acele persoane , dar cred ca nu este situatai dvs. ... sau este ?
Nu este o discriminare in sensul prevazut de lege dar sigur vi s-au incalcat drepturile legale ale asiguratilor pentru care sunteti platitor si ale consumatorului, fireste, prin faptul ca desi va platiti asugurarile de sanatate nu beneficiati de ele, dvs si copilul pe care-l aveti intretinere. De altfel, minorii sunt ocrotiti de lege( dreptul la sanatate este un drept constitutional) si beneficiaza de gratuitate medicala.
Discriminare ?
BX
Statutul civil, respectiv casatorit(a)/necasatorit(a) reprezinta criteriu de discriminare ?
Adica daca se ofera/refuza avantaje in baza acestui statut se ... (vezi toată discuția)