avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Buna ziua! Este legal ca o discoteca sa permita ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Buna ziua! Este legal ca o discoteca sa permita accesul doar ...

Buna ziua!
Este legal ca o discoteca sa permita accesul doar studentilor, pe baza carnetului de student? Se poate considera discrimare? Exista vreo lege care sa reglementeze acest lucru?
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2022
cat1000, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:19, 29 Octombrie 2022
Daca au acces doar studenții nu poate fi discriminare.

Incercati o sesizare la CNCD dacă va preocupa tare acest aspect.
Este posibil sa facă niște verificări.
Nu este vorba despre discriminare,dacă era interzis accesul pe criterii de rasa religie,orientare sexuala naționalitate era vorba de discriminare.Cluburi rezervate studenților au existat și înainte de 89 exista și în prezent..
Citez din ORDONANȚĂ nr. 137 din 31 august 2000
Articolul 2
(1) Potrivit prezentei ordonanțe, prin discriminare se înțelege orice deosebire, excludere, restricție sau preferință, pe bază de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare HIV, apartenență la o categorie defavorizată, precum și orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrângerea, înlăturarea recunoașterii, folosinței sau exercitării, în condiții de egalitate, a drepturilor omului și a libertăților fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social și cultural sau în orice alte domenii ale vieții publice.

Articolul 10
Constituie contravenție, conform prezentei ordonanțe, dacă fapta nu intră sub incidența legii penale, discriminarea unei persoane fizice, a unui grup de persoane din cauza apartenenței acestora ori a persoanelor care administrează persoana juridică la o anumită rasă, naționalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată, respectiv din cauza convingerilor, vârstei, sexului sau orientării sexuale a persoanelor în cauză prin:
f) refuzul accesului unei persoane sau unui grup de persoane la serviciile oferite de magazine, hoteluri, restaurante, baruri, discoteci sau de orice alți prestatori de servicii, indiferent dacă sunt în proprietate privată ori publică;


A fi student inseamna ca faci parte dintr-o categorie sociala?
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2022
cat1000, utilizator
Faceți ce v-am spus.
Apoi, dacă nu va mulțumește raspunsul dat de CNCD puteți sesiza instanta de contencios administrativ.
Sau puteți sa va înscrieți la o facultate, sa fiti student ,daca vreti la discoteca.
Bineinteles ca nu e discriminare daca s-a vrut a fi una pt studenti asa cum sunt si cluburile , rezervate pt o categorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista in noul cod al muncii prevazuta si discriminarea penru varsta? iosif.kramar iosif.kramar Buna ziua! va rog cine ma poate ajuta, in nodul cod al muncii este prevazuta undeva si un articol ref.discriminare ref.varsta? si unde anume? si unde as mai ... (vezi toată discuția)
Discriminare pe criteriu de nationalitate? maziluflorin26 maziluflorin26 am sunat la o firma de recrutare forte de munca in strainatate ,din tg muresi si mi sa spus ca daca nu am dubla cetatenie maghiara-romina nu pt fi candidat la ... (vezi toată discuția)
Acces diferentiat in incinta pentru personalul angajat Enya7 Enya7 Buna ziua! Postez aici aceasta intrebare, desi aceasta poate fi valabila in cazul oricarei categorii de angajati: Este vorba despre restrictionarea accesului ... (vezi toată discuția)