buna,am primit o somatie de plata in care sunt obligata ca in termen de 10 zile sa achit o suma de bani pe langa cererea in anulare pe care tb. sa o fac in termenul de 10 zile de la comunicare tb sa solicit in interiorul acesteia totodata si suspendarea executarii ?sau efectuarea cererii in termen susupenda executarea ?rog respectuos opinii juridice responsabile,multumesc de intelegere#-o#-o#-o
Dacă somaţia de plată a fost făcută în temeiul O. G. nr. 5/2001 singura cale de atac este cererea în anulare. Aşa cum rezultă din prevederile art. 9 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr 5/2001, cererea în anulare introdusă de debitor împotriva ordonanţei prin care s-a admis în tot sau în parte cererea creditorului şi s-a emis somaţia de plată are efect suspensiv în privinţa executarii silite.
Actiune in anulare
pneuros
Am facut o somatie de plata care s-a admis , pe urma debitorul a formulat actiune in anulare care sa respins. Intrebarea este : dupa cum inteleg og 5/2001 ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata
melcsy
va rog frumos sa-mi ziceti pentru suma care depaseste 1 miliard ( lei vechi) cererea se introduce la tribunal? sau la judecatorie? emiterea unei ordonanţe ... (vezi toată discuția)