avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie de plata
Discuție deschisă în Executare silită

somatie de plata

buna,am primit o somatie de plata in care sunt obligata ca in termen de 10 zile sa achit o suma de bani pe langa cererea in anulare pe care tb. sa o fac in termenul de 10 zile de la comunicare tb sa solicit in interiorul acesteia totodata si suspendarea executarii ?sau efectuarea cererii in termen susupenda executarea ?rog respectuos opinii juridice responsabile,multumesc de intelegere#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters116348 , utilizator 22:01, 5 Iulie 2010
nu ne-ati comunicat temeiul somatiei!OG5 sau OG 119?!
Dacă somaţia de plată a fost făcută în temeiul O. G. nr. 5/2001 singura cale de atac este cererea în anulare. Aşa cum rezultă din prevederile art. 9 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr 5/2001, cererea în anulare introdusă de debitor împotriva ordonanţei prin care s-a admis în tot sau în parte cererea creditorului şi s-a emis somaţia de plată are efect suspensiv în privinţa executarii silite.
D/na Margareta ,OG 5
Multumesc Valentin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea creantelor henganhajnal henganhajnal Ce parere aveti? Ordonanta prin care judecatorul a respins cererea creditorului introdusa in temeiul OG 5/2001 privind procedura somatiei de plata are puterea ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare pneuros pneuros Am facut o somatie de plata care s-a admis , pe urma debitorul a formulat actiune in anulare care sa respins. Intrebarea este : dupa cum inteleg og 5/2001 ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata melcsy melcsy va rog frumos sa-mi ziceti pentru suma care depaseste 1 miliard ( lei vechi) cererea se introduce la tribunal? sau la judecatorie? emiterea unei ordonanţe ... (vezi toată discuția)