avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... actiune in anulare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

actiune in anulare

Am facut o somatie de plata care s-a admis , pe urma debitorul a formulat actiune in anulare care sa respins. Intrebarea este : dupa cum inteleg og 5/2001 precizeaza ca aceasta hotarare este irevocabila , atunci eu pot sa depun actele pentru legalizarea si investire cu putere executorie a sentintei somatiei de plata sau trebuie sa astept comunicarea despre actiunea in anulare? Mai poate ataca debitorul aceasta hotarare?
Cel mai recent răspuns: pneuros , utilizator 21:16, 25 Mai 2011
Va referiti la contestatie la executare?
Puteti depune cererea de investire, puteati sa o faceti si pana acum, incepeti procedura de executare, contestatia la executare nu era suspensiva de executare. Eventual daca obtinea suspendarea executarii, dar intelegem ca nu s-a cerut.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2011
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Eu am facut somatie de plata pe baza og 5/2001 si cand sa depun actele sa legalizez sentinta mia spus femeia de la registratura ca degeaba le depun ca s formulat o acţiune în anulare (OG nr. 5/2001) si nu se va investi sentinta pana la judecarea acesteia.
Aveti dreptate, cerere in anulare, conform art. 8. - (1) Impotriva ordonantei prevazute la art. 6 alin. (2) debitorul poate formula cererea in anulare, in termen de 10 zile de la data inmanarii sau comunicarii acesteia.
(4) Daca instanta investita admite cererea in anulare, aceasta va anula ordonanta, pronuntand o hotarare irevocabila. Prevederile art. 7 se aplica in mod corespunzator.
(2) La cererea creditorului ordonanta prevazuta la alin. (1) sau, dupa caz, ordonanta impotriva careia a fost introdusa cererea in anulare prevazuta la art. 8, care insa a fost respinsa prin hotarare ramasa irevocabila prin nerecurare ori prin respingerea recursului, va fi investita cu formula executorie, potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila. Astfel investita, ordonanta constituie titlu executoriu, care se elibereaza creditorului. Totodata titlul, in copie, se comunica si debitorului.


Deci, trebuie sa asteptati sa se solutioneze cererea in anulare.
sa solutionat s-a respins
Intrebarea este : dupa cum inteleg og 5/2001 precizeaza ca aceasta hotarare este irevocabila , atunci eu pot sa depun actele pentru legalizarea si investire cu putere executorie a sentintei somatiei de plata sau trebuie sa astept comunicarea despre actiunea in anulare? Mai poate ataca debitorul aceasta hotarare?
Hotararea prin care s-a respins cererea in anulare este irevocabila.
Debitorul nu o mai poate ataca, dar poate face contestatie la executare, conform Codului de procedura civila ( cum intelesesem eu mai sus).

Puteti sa solicitati investirea cu formula executorie.

Alte discuții în legătură

Urgent somatie OANA GORAN OANA GORAN dragi colegi, am urmatoarea problema: am depus cerere de investire cu formula executorie a ordonantei prin care mi se admite somatia de plata..... mai ... (vezi toată discuția)
Investire form executorie anasm anasm am si eu o intrebare.Ordonana pronuntata in cadrul procedurii somatiei de plata OG 5/2001 se investeste cu formula executorie? (in comercial), deoarece exista ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata investita sau nu mh31 mh31 Am o nelamurire, caci in functie de localitate, intalnesc tot opinii diferite: somatia de plata se investeste sau nu cu formula executorie? somatia este ... (vezi toată discuția)