am si eu o intrebare.Ordonana pronuntata in cadrul procedurii somatiei de plata OG 5/2001 se investeste cu formula executorie? (in comercial), deoarece exista mai multe pareri su nu stiu ce sa fac pana la urma
Ordonanta nr. 5/2001 privind procedura somatiei de plata:
Art. 9. - (1) Ordonanta de admitere in tot sau in parte a cererii creditorului, impotriva careia nu a fost introdusa cerere in anulare potrivit art. 8, este irevocabila.
(2) La cererea creditorului ordonanta prevazuta la alin. (1) sau, dupa caz, ordonanta impotriva careia a fost introdusa cererea in anulare prevazuta la art. 8, care insa a fost respinsa prin hotarare ramasa irevocabila prin nerecurare ori prin respingerea recursului, va fi investita cu formula executorie, potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila. Astfel investita, ordonanta constituie titlu executoriu, care se elibereaza creditorului. Totodata titlul, in copie, se comunica si debitorului.
Eu, personal, am avut o somatie de plata pe og5/2001. Doar am definitivat-o,nu am investit-o(asa mi-a spus executorul). Debitoarea mi-a facut apoi contestatie la executare tocmai pe motivul asta, ca nu am investit sentinta cu formula executorie. Si am castigat contestatia...Daca vreti, va pot ajuta cu motivarea judecatorului...:)
Actiune in anulare
pneuros
Am facut o somatie de plata care s-a admis , pe urma debitorul a formulat actiune in anulare care sa respins. Intrebarea este : dupa cum inteleg og 5/2001 ... (vezi toată discuția)