avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... investire form executorie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

investire form executorie

am si eu o intrebare.Ordonana pronuntata in cadrul procedurii somatiei de plata OG 5/2001 se investeste cu formula executorie? (in comercial), deoarece exista mai multe pareri su nu stiu ce sa fac pana la urma
Cel mai recent răspuns: ContSters6135 , utilizator 22:38, 22 Februarie 2011
nu este necesara investirea in schimb este necesar sa se solicite incuviintarea executarii silite...
Ordonanta nr. 5/2001 privind procedura somatiei de plata:

Art. 9. - (1) Ordonanta de admitere in tot sau in parte a cererii creditorului, impotriva careia nu a fost introdusa cerere in anulare potrivit art. 8, este irevocabila.
(2) La cererea creditorului ordonanta prevazuta la alin. (1) sau, dupa caz, ordonanta impotriva careia a fost introdusa cererea in anulare prevazuta la art. 8, care insa a fost respinsa prin hotarare ramasa irevocabila prin nerecurare ori prin respingerea recursului, va fi investita cu formula executorie, potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila. Astfel investita, ordonanta constituie titlu executoriu, care se elibereaza creditorului. Totodata titlul, in copie, se comunica si debitorului.
Nu stiu acum ce sa va zic, dar executorul jud. mi-a solicitat investirea ordonantei cu formula executorie, in cazul unei creante de 150.000 lei.
Eu, personal, am avut o somatie de plata pe og5/2001. Doar am definitivat-o,nu am investit-o(asa mi-a spus executorul). Debitoarea mi-a facut apoi contestatie la executare tocmai pe motivul asta, ca nu am investit sentinta cu formula executorie. Si am castigat contestatia...Daca vreti, va pot ajuta cu motivarea judecatorului...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata investita sau nu mh31 mh31 Am o nelamurire, caci in functie de localitate, intalnesc tot opinii diferite: somatia de plata se investeste sau nu cu formula executorie? somatia este ... (vezi toată discuția)
Investirea cu formula executorie a somatiei de plata ContSters6135 ContSters6135 Buna ziua! Am si eu o intrebare: o somatie de plata, definitiva si irevocabila, se mai investeste cu formula executorie inainte de a fi pusa in executare? Am ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare pneuros pneuros Am facut o somatie de plata care s-a admis , pe urma debitorul a formulat actiune in anulare care sa respins. Intrebarea este : dupa cum inteleg og 5/2001 ... (vezi toată discuția)