avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperarea creantelor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperarea creantelor

Ce parere aveti? Ordonanta prin care judecatorul a respins cererea creditorului introdusa in temeiul OG 5/2001 privind procedura somatiei de plata are puterea lucrului judecat in cazul introducerii unei noi cereri in baza OG 119/2007?
Adica, creditorul poate introduce cerere de chemare in judecata potrivit OG 119/2007privind masurile pentru combaterea intarzierii executarii obligatiilor de plata rezultate din contracte comerciale daca a fost respins actiunea intemeiata pe OG5/2001? Va multumesc.
Da, sigur ca se poate si mai mult decat atat, daca se respinge si aceasta mai aveti calea unei actiuni pe dreptul comun...succes! B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concilierea directa prevazuta de art. 720 indice 1 ancuta.alin ancuta.alin Am convocat la conciliere pe debitor in data de 07.07........., termenul de conciliere fiind pe 29 aceeasi luna, acesta mi-a transmis o adresa doua zile mai ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari-hotarare judecatoreasca elaeco elaeco In urma trimiteri in instanta a unui rau platnic cu o restanta de peste 3000lei judecatorul \'\'respinge petitul privind penalitatile in cuantum de 1350.23 ... (vezi toată discuția)
In aczul unei somatii de plata ce cale de atc am dak sunt creditor glo glo sunt creditor in cazul unei somatii de plata. Actiunea a fost respinsa.mai am dreptul la vreo cale de atac? am dreptul la actiune in anulare? daca nu, pot ... (vezi toată discuția)