avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... in aczul unei somatii de plata ce cale de atc am dak ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

in aczul unei somatii de plata ce cale de atc am dak sunt creditor

sunt creditor in cazul unei somatii de plata. Actiunea a fost respinsa.mai am dreptul la vreo cale de atac? am dreptul la actiune in anulare? daca nu, pot pleca cu actiune in drept comun?
Cel mai recent răspuns: Razvan Popescu , Consilier juridic 15:23, 11 Martie 2009
Ordonanta prin care s-a respins cererea creditorului este irevocabila, in acest caz putindu-se promova actiune pe calea dreptului comun. (art. 7 din OG5/2001)
Ca si creditor nu mai aveti nici o cale de atac pe ordonanta 5/2001. Va mai ramane sa incepeti cu o actiune pe dreptul comun.
am avut somatie pe ordonanta 119/2007 nu pe ord.5/2001
pot introduce actiune in drept comun inainte de a mi se comunica ordonanta judecatoreasca ? daca nu cand?
multumesc pentru raspuns
Buna ziua,
creditorul poate formula cerere de chemare în judecată potrivit dreptului comun pentru a obţine obligarea debitorului la plata datoriei.
Da puteti introduce si actiune.

succes
dak nu a sosit sentinta pot introduce acum actiunea sau sa astept pina imi comunica sentinta?
multumesc mult

Alte discuții în legătură

Recuperarea creantelor henganhajnal henganhajnal Ce parere aveti? Ordonanta prin care judecatorul a respins cererea creditorului introdusa in temeiul OG 5/2001 privind procedura somatiei de plata are puterea ... (vezi toată discuția)
Og5/2001 sau o.u.g.119/2007 mdcc mdcc Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o dilema.Am executat niste lucrari pentru o Primarie dar nu am contract si nici facturi semnate de ei,in schimb am ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata asaveid asaveid Va rog sa imi spuneti, in cazul in care la institutia noastra exista o factura neachitata, prin procedura somatiei de plata voi depune cererea lde recuperarea ... (vezi toată discuția)