avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... og5/2001 sau o.u.g.119/2007
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

og5/2001 sau o.u.g.119/2007

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati intr-o dilema.Am executat niste lucrari pentru o Primarie dar nu am contract si nici facturi semnate de ei,in schimb am masuratorile lucrarilor executate semnate si stampilate de ei,am un raport de expertiza judiciara care a fost facut intr-o actiune anterioara si cu care au fost deacord si au inteles sa nu-l conteste si mai am un inscris semnat si stampilat de ei in care spun ca recunosc toate lucrarile.Pe ce fel de actiune pot sa ma judec,og5/2001 sau o.u.g119/2007,sa ce alta actiune pot sa promovez pentru sa-mi recuperez banii munciti!!!
Cel mai recent răspuns: mdcc , utilizator 09:45, 26 Februarie 2012
Lamuriti aspectul
Initial precizati ca beneficiarul recunoaste toate lucrarile,nu contesta raportul de expertiza judiciara ,dar nu fac plata?
Initial trimiteti notificare cu termen concret de achitare obligatii asumate
Daca beneficiarul prestatiei nu da curs notificarii,se impune ca in baza tuturor documentelor pe care le detineti sa contactati persoana specializata ,care in urma analizarii acestora sa se pronunte asupra variantei favorabile dvs
multumesc pentru raspuns!
Documentele care le-am enumerat le am in urma unui proces care l-am pierdut ca neintemeiat,...pana sa fac acest proces la care am avut avocat,nu aveam nimic ,....am lucrat si atat!Avand in vedere ca acum am recunoasterea lucrarilor,am raportul de expertiza care nu a fost contestat in actiunea anterioara,am si valoarea lucrarilor din raportul de expertiza ,....inteleg sa ma folosesc de aceste probe din procesul anterior in alta actiune care urmeaza sa o deschid ...si m-am gandit la og5/2001sau o.u.g.119/2007
Interesanta solutia, in conditiile in care sunt recunoscute lucrarile de insesi beneficiarul acestora, exista o expertiza care constata existenta in teren a lucrarilor si onorata a ajuns la concluzia ca e neintemeiata.
Ati primit sentinta in care e mentionata calea de atac - UTILIZATI-O si in paralel puteti sa formulati si actiune pe OG 5/2001, ca nu va opreste nimeni.

Tot aveti probele in proces nu lasati ca o sentinta de genul acesteia sa ramana definitiva si irevocabila pentru ca-i veti da apa la moara paratei primaria cu pricina.
Multumesc mult de raspuns!!!
...nu am Motivarea,dar calea de atac este Apelul care se taxeaza (dupa cate stiu eu) cu 50% din taxa de timbru initiala,....si stau prost la capitolul finante(taxa a fost foarte mare)....de aceia as vrea sa ma indrept cu og5/2001 sau o.u.g.119/2007(aici stiu ca trebuie obligatoriu contract ca sa te judeci),as alege og5/2001,daca castig macar sa am ceva in favoarea mea.
....mai este un aspect care nu prea stiu cum sta ,daca vrei sa pui sub executare silita o primarie(avand emisa somatie pe og5/2001,dupa care investire si mai apoi sa ceri incuviintare la instanta sa o executi silit),cica nu poti ca exista nu stiu ce ordonanta care 6 luni nu te lasa sa o executi????Ati auzit de asa ceva???Care ar fi acea ordonanta???
Referitor la taxa - chiar si pentru societati este posibil sa se acorde ajutor judiciar asa ca, formulati apel si la primirea citatiei prin care vi se pune in vedere sa achitati taxa pana la primul termen, formulati si depuneti si cerere de ajutor judiciar.
Este posibil daca dovediti ca sa primiti scutire sau reducere si esalonare la plata numai daca depuneti toate diligentele si dovezile ca sunteti in imposibilitatea de a achita taxa de timbru.

Alte discuții în legătură

Facturi semnate si neplatite ralu1 ralu1 Buna ziua, Situatia pe scurt este asa: avem contract semnat cu firma pt prestari servcii la un imobil. Serviciile s-au executat, s-a semnat proces verbal de ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata melcsy melcsy va rog frumos sa-mi ziceti pentru suma care depaseste 1 miliard ( lei vechi) cererea se introduce la tribunal? sau la judecatorie? emiterea unei ordonanţe ... (vezi toată discuția)
Executare vs suspendare alexa231980 alexa231980 pot executa silit o firma care a cerut suspendarea activitatii pentru 3 ani? exact cat sa mi se prescrie dreptul de a pune in executare hotararea (vezi toată discuția)