avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna,

Va rog sa ma ajutati.Mi-am dat demisia pe data de 02.10.2009,pot sa beneficiez de somaj?

Va multumesc:help:
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 22:08, 5 Iulie 2010
1. Pentru a beneficiade indemnizatie de somaj trebuie sa indepliniti doua conditii:
- sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs.;
- sa aveti lucrate si cotizate la somaj 12 luni in ultimele 24 de luni.
2. Demisia este o incetare a CIM imputabila dvs. A fost vointa dvs. nu a angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca demisionezi, poti sa intri in somaj? NONIE NONIE Daca o persoana dupa ce a lucrat 9 luni de zile cu carte de munca si isi da demisia, are voie sa intre in somaj?Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? corabierul corabierul daca in urma cu 3 ani am demisionat si in timpul scurs de atunci nu am lucrat nicaieri pot primi ajutor de somaj ? (vezi toată discuția)
Poate beneficia de somaj? nicholas455 nicholas455 Exemplu: - o persoana lucreaza la o firma 9 luni. Firma nu mai merge asa ca, de comun acord se desface contractul de munca al angajatului. Modalitatea ... (vezi toată discuția)