avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contract agent / venituri independente / indemnizatie ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contract agent / venituri independente / indemnizatie crestere copil

buna ziua

am cateva nelamuriri si sper ca ma puteti ajuta:

- in cazul unui contract de colaborare/ prestare servicii (reprezentare comerciala, agent, etc) cu o firma (intre mine ca si persoana fizica/contribuabil si o S.R.L.), trebuie sa inregistrez acest contract la ITM, Administratia Financiara sau altundeva?
- trebuie sa am musai PFA sau sa am vreo autorizare pentru a desfasura aceasta activitate (in principiu reprezentarea unei firme in zona)?
- ce impozit platesc pentru venitul realizat prin acest contract, in cazul in care se retine la sursa (la firma cu care am contractul)? 16% sau doar 10% ?
- trebuie platit si contributie la CAS pentru venitul realizat prin acest contract? (sunt deja angajat cu carte de munca la o alta firma)
- exista si alte taxe/impozite ce trebuie platite?
- va trebui sa completez ceva declaratii privind veniturile realizate prin acest contract? (ex. decl. 200, 070, 020?) Exista vreo data limita de depunere (eventual ce sanctiune exista pt nedepunerea la timp) ?
si in final:
- este acest venit luat in calcul la stabilirea indemnizatiei de crestere a copilului
? Ce documente doveditoare ar trebui sa prezint (e suficienta adeverinta de la SRL-ul respectiv)?

va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Declaratie trimestriala IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI Buna ziua am incheiat in luna august 2011 un contract de colaborare cu o firma de asigurari. veniturile nete lunare pe care le-am realizat au fost de 200 ... (vezi toată discuția)
Contract de comision oanasandra oanasandra Buna ziua. Am o problema legata de un comision. Am intermediat o vanzare pentru o societate comerciala si am convenit asupra unui comision pe care sa mi-l ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare dragos79 dragos79 Buna seara. Am si eu o problema. Sunt proaspat medic specialist si astazi mi s-a propus un contract de colaborare cu o SC.....SRL. Mi s-a spus ca Beneficiarul ... (vezi toată discuția)