avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contract de comision
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contract de comision

Buna ziua.
Am o problema legata de un comision. Am intermediat o vanzare pentru o societate comerciala si am convenit asupra unui comision pe care sa mi-l plateasca. As vrea sa va intreb daca pot incheia un contract de comision si ce obligatii fiscale am de plata atat eu cat si platitorul de venit. Mentionez ca nu sunt autorizata ca persoana fizica sau PFA si nici nu as vrea sa ma autorizez avand in vedere ca aceasta activitate am desfasurat-o pur intamplator. De asemenea mentionez ca am contract individual de munca incheiat cu alta societate ce nu are legatura cu cea de mai sus. Pot opta pentru retinerea la sursa a impozitului de 16%? Trebuie sa platesc contributii sociale pentru pensii, somaj, sanatate sau platitorul venitului trebuie sa le retina si sa le vireze? Trebuie sa depun declaratia 070 si declaratia 200?
Va mutlumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: boerica , utilizator 19:27, 19 Iunie 2012
Acest contrat se va adauga impozitul pe venit pe care il platiti anul, doar ca va trebui sa anuntati organele fiscale de inregistrarea lui.
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2012
Filip Alexandru, utilizator
Contractul de comision este un contract incheiat potrivit prevederilor Codul Civil. Venitul obtinut intra in categoria veniturilor din activitati independente pentru care societatea va retine si vira urmatoarele: CAS 10.5%, somaj 0.5% si impozit pe venit care poate fi 10% sau 16% conform optiunii dvs.
Sfatul meu este sa optati pentru 16% pentru a evita inregistrarea la ANAF prin depunere declaratiei 020, precum si pentru a evita depunerea declaratie 200 privind veniul realizat in anul curent al carei termen este 25.05.2013.
Va trebui sa va prezentati personal la sediul Casei de Sanatate in evidenta careia sunteti inregistrat pentru a achita contributia la sanatate in cuantum de 5.5%.
Angajatorul nu are nicio obligatie de plata in cazul acestui venit.

Declaratia 070 se depune de catre persoanele care vor sa se inregistreze fiscal - PFA. Dvs. depuneti declaratia 020 pentru persoane fizice numai daca optati pentru impozitarea cu 10%. La fel si cu declaratia 200.
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
boerica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite contract comision 2010 ContSters165644 ContSters165644 Pe langa contractul de munca, am si un contract de comision incheiat intre mine si societatea unde lucrez. In contract nu este trecuta o suma fixa ... (vezi toată discuția)
Contract comision - asistent in brokeraj drstropmams drstropmams Buna ziua, sunt persoana fizica si am incheiat un contract de comision ca asistent in brokeraj cu un broker persoana juridica. Am optat pentru retinere la ... (vezi toată discuția)