avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1903 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozite contract comision 2010
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozite contract comision 2010

Pe langa contractul de munca, am si un contract de comision incheiat intre mine si societatea unde lucrez.
In contract nu este trecuta o suma fixa "Comisionul datorat de comitent este echivalentul in lei a 15 euro/echipament contractat" si nu reiese din nici un document cate echipamente au fost contractate.
Se mai specifica "Contravaloarea totala a impozitului pe venit aferent sumelor incasate de comisionar, este retinuta si virata de comitent"
Cand am incheiat contractul la data de 3 iunie 2010 contabila mi-a zis ca eu nu trebuie sa ma inregistrez nicaieri cu acest contract si nu am alte obligatii/impozite de platit, pana acum o saptamana cand mi-a zis ca s-a schimbat legea si acum am de platit sanatatea: 5.5%, pensie 10.5% si somaj 0.5%.
Care este venitul brut la care calculez aceste retineri? Suma care mi s-a virat lunar in cont conform contr. de comision?
Am gasit pe net ca sanatatea ar fi trebuit sa incep sa o platesc de la inceput din iunie de cand am incheiat contractul.
Vreau sa stiu exact ce impozite trebuie sa platesc ca persoana fizica, conform acestui contr de comison.
Multumesc tare mult celor care ma pot lamuri in aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 09:14, 2 Septembrie 2010
Veniturile din activitati comerciale se inregistrau la finante din 2003(de la aparitia codului fiscal).Deci ca obligatii aveti urmatoarele:
-sa va inregistati la finante. completand un formular cu veniturile estimate in anul de inregistare
-vi se va opri la suma bruta negociata, toate cheltuielile sociale(cas,somaj,sanatate,impozit).Consultati Legea 571/2003,partea cu impozitul pe venit.Declaratiile, vor fi depuse de platitorul de venit.La sf.anului veti depune declaratia de venit global, pana pe 25 mai al anului urmator.Dar intrebati-o pe dna contabila mai multe amanunte de logistica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studiu de caz-modificari dupa 01.07.2010-contributii ContSters109653 ContSters109653 de Rodica Mantescu, valabil la 08-Iul-2010 Intrebare: Va rog sa-mi spuneti daca sunt ceva modificari incepand cu 1 iulie 2010 referitor la contractele de ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare - alte solutii lauricafl lauricafl Buna ziua. Doresc sa inchei pentru o persoana insarcinata in luna a 3-a un contract de colaborare pentru a o ajuta sa primeasca o indemnizatie mai buna ... (vezi toată discuția)
Colaborare cu persoane fizice neautorizate in baza unui contract de comision? prindeo prindeo Buna ziua, Am deschis recent o firma care se ocupa cu intermedieri, si am nevoie sa colaborez cu persoane fizice pentru a prospecta piata si a-mi gasi ... (vezi toată discuția)