avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract comision - asistent in brokeraj
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract comision - asistent in brokeraj

Buna ziua,

sunt persoana fizica si am incheiat un contract de comision ca asistent in brokeraj cu un broker persoana juridica. Am optat pentru retinere la sursa16%.
Va rog sa-mi spuneti daca mai am obligatia sa inregistrez contractul la Administratia Financiara si in ce termen. Contractul a fost incheiat pe 18.05.2011.

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: drstropmams , utilizator 09:02, 29 Septembrie 2011
Da. Termenul este depasit trebuind sa-l inregistrati in 15 zile. Faptul ca ati solicitat ca respectivul sa va vireze la stat intreg impozitul de 16%, nu va scuteste de depunerea declaratiilor corespunzatoare. Mergeti sa-l depuneti(o copie de pe contract si una de pe buletin), acolo veti mai completa declaratia 070 in dublu exemplar de la ei, anul viitor pana pe 15 mai depuneti declaratia 200 insotita de o copie de la broker din care sa rezulte venitul sub forma de comision pe care l-ati avut si impozitul platit de el, iar spre toamna anului viitor, cand va va veni decizia de impunere, nu veti mai avea nimic de plata(pentru ca plateste el in contul dumneavoatra).
va multumesc!
as mai avea o intrebare, daca merg acum sa-l depun, va trebui sa platesc amenda?
Da. Este in functie si de inspectorul care va prelucreaza declaratia.
Va mutumesc incaodata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea unui contract de mandat demnitate demnitate In cat timp de la incheierea unui contract de mandat ca persoana fizica cu o soc. de asigurari trebuie sa-l inregistrezi la fisc? Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Contract de comision oanasandra oanasandra Buna ziua. Am o problema legata de un comision. Am intermediat o vanzare pentru o societate comerciala si am convenit asupra unui comision pe care sa mi-l ... (vezi toată discuția)
Declaratie de venit camellia_camy camellia_camy Buna ziua ! Ce se poate face daca brokerul de asigurari a trimis la finante un venit mai mare decat cel real,eu depunand declaratie 200 cu o suma mai mica ... (vezi toată discuția)