avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenirea la serviciu dupa terminarea concediului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenirea la serviciu dupa terminarea concediului de ingrijire copil

Buna seara,
As dori sa stiu cu ce data inceteaza suspendarea contractului de munca, dupa perioada de ingrijire copil, daca am nascut pe data de 06.08.2008? Cei de la resurse umane mi-au spus ca 06.08. este prima zi de serviciu. Eu stiu ca este inclusa in concediu si ziua in care ai nascut. Daca varianta mea este corecta, inseamna ca cererea de suspendare ar trebui facuta cu data de 07.08, numai ca este intr-o zi de sambata, cand firma nu lucreaza! Are asta vreo importanta??!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:36, 7 Iulie 2010
are importanta. veti merje la job, incepand cu ziua urmatoare celei in care copilul a implinit 2 ani ( adica fix dupa aniversare ;) ) daca pica in week-end, atunci, veti merje luni, plina de forta, entuziasm si elan. :)
Si as mai completa eu: cu aceiasi bani de acum doi ani cand ati intrat in concediu minus inca 25% !!!!! Asta am patit eu ....
1. Iata ce spune OUG148/2005:
Art. 11. - Plata drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă încetează cu ziua următoare celei în care:
a) copilul a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
...
2. Deci pentru ziua in care copilul implineste 2 ani veti primi indemnizatie pentru CCC iar a doua zi incepeti serviciul.
Nelamurirea mea a venit in urma discutiei pe care am avut-o cu cei de la resurse umane, deoarece persoana care se ocupa de aceasta problema, mi-a spus ca prima zi de serviciu este 06.08.2010, adica ziua in care s-a nascut copilul, si asta deoarece ziua urmatoare nasterii, respectiv 07.08., este intr-o sambata, zi in care firma nu lucreaza. Prin urmare, eu nu pot face cererea de incetarea suspendarii contractului de munca incepand cu 07.08, si sa vin la serviciu luni, 09.08.2010?!
Suspendarea inceteaza la data de 06.08.2010 , iar prima zi de munca va fi data de 07.08.2010 ..deoarece aceasta zi este sambata si nu se lucreaza , dvs va veti prezenta la munca in prima zi lucratoare dupa aceasta data.

Concediu pentru cresterea copilului inceteaza la data cand copilul implineste varsta de 2 ani . In speta, este vorba despre ziua de 06.08.2010 inclusiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se termina ccc? n_aly_e n_aly_e Buna ziua, Doresc sa stiu cand trebuie sa ma intorc la serviciu din CCC: Cand copilul implineste doi ani sau cand se implinesc doi ani de la cererea de ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la servici dupa concediu crestere copil MONICA HRIB MONICA HRIB Buna ziua,am nascut un copil pe 6 iulie 2010 cand trebuie sa ma intorc la muncă? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 buna ziua, daca am nascut pe 04.04.2016, si concediul de crestere copil este de 2 ani, care este termenul de intoarcere la serviciu? ca am inteles ca 30 de ... (vezi toată discuția)