avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cand se termina CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cand se termina CCC?

Buna ziua,
Doresc sa stiu cand trebuie sa ma intorc la serviciu din CCC: Cand copilul implineste doi ani sau cand se implinesc doi ani de la cererea de suspendare a CM pe care am facut-o dupa cele 120 zile de prenatal?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:33, 17 August 2010
1. OUG148/2005 spune:
Art. 11. - Plata drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
a) copilul a implinit varsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
...
2. Asadar in ziua cand copilul implineste 2 ani mai primiti indemnizatie iar a doua zi trebuie sa va prezentati la locul de munca.
Da, dar, eu am nascut in august si indemnizatia am primit-o incepand din decembrie, deoarece pana atunci am avut concediu medical pentru prenatal. Acest concediu s-a terminat pe 14 decembrie si de la acea data incolo am primit indemnizatie pentru creste copil. In acest caz nu incep in decembrie serviciul? Dupa ce primesc 24 de indemnizatii crestere copil?
1. OUG 148/2005 spune ca persoanele care indeplinesc cerintele legale "beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani".
2. Unde ati vazut dvs.scris ca trebuie sa primiti 24 de indemnizatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pt cresterea copilului bellus bellus sunt in urmatoarea situatie:in data de 9 octombrie copilul meu a implinit varsta de doi ani,indemnizatia pt cresterea copilului a fost acordat din data de 15 ... (vezi toată discuția)
Revenirea la serviciu dupa 2 ani de ccc bad_andi_2007 bad_andi_2007 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informatie: ziua in care trebuie sa ma intorc la serviciu dupa 2 ani de concediu de crestere a copilului! Am un copil ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal imediat dupa cic sau prelungire cic? moniquesro moniquesro Buna ziua, as dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu situatia mea, sa stiu ce drepturi am. Sunt insacinata in luna a 8-a cu cel de-al doilea copil, ... (vezi toată discuția)