avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatia pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatia pt cresterea copilului

sunt in urmatoarea situatie:in data de 9 octombrie copilul meu a implinit varsta de doi ani,indemnizatia pt cresterea copilului a fost acordat din data de 15 decembrie 2008.intrebarea mea este ca de fapt pana cand am sa primesc indemnizatia lunara?pana cand a implinit copilul doi ani sau pana la 15 decembrie 2010 cand se implinesc doi ani de cand il primesc? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:11, 13 Octombrie 2010
Indemnizatia se acorda pana la data cand copilul implineste varsta de 2 ani inclusiv.

OUG nr.148/2005 prevede :
Art. 11. - Plata drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
a) copilul a implinit varsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
......
ok multumesc mult,cineva mi-a povestit ca de fapt indemnizatia pt cresterea copilului se da pana cand se implinesc doi ani de la acordarea ei,adica in cazul meu pana la 15 decembrie....ea asa l-a primit si intre timp s-a intors si la lucru,iar acum la al doilea copil i-a fost scazuta suma in plus cum s-ar spune,pe are l-a primit simultan pe langa salariu
Nu are cum sa primeasca indemnizatia pentru CCC dupa ce copilul implineste varsta de 2 ani ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se termina ccc? n_aly_e n_aly_e Buna ziua, Doresc sa stiu cand trebuie sa ma intorc la serviciu din CCC: Cand copilul implineste doi ani sau cand se implinesc doi ani de la cererea de ... (vezi toată discuția)
Revenire la servici dupa cicc lili2003stoica lili2003stoica pentru un copil nascut pe 15.01.2009 , mama lui cand revine la servici (prima zi de munca) dupa concediul de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani? pe ... (vezi toată discuția)
Ccc adinamihalache adinamihalache Buna ziua!Am si eu o intrebare:cand trebuie sa se intoarca o mamica la serviciu din CCC?La data cand a intrat in concediu sau la data nasterii copilului?Eu am ... (vezi toată discuția)