avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu de odihna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu de odihna

Indemnizatia pentru concediu de odihna este afectata de legea 118 (reducere cu 25%)? Mentionez ca lucrez in invatamant si am intrat in concediu pe 16 iunie.
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 09:41, 6 Iulie 2010
Buna dimineata !
Iata pct de vedere al SLIPC , pe care il puteti vizualiza la adresa [ link extern ] .
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
Adrian Marin, Consilier juridic
Legea nr.118/2010 dispune numai pentru viitor, reducerile prevazute de aceasta lege se aplica incepand cu veniturile aferente lunii iulie.

In plus, legea nu prevede reducerea indemnizatiei de concediu de odihna sau reducerea indemnizatiei de concediu medical, aceste indemnizatii se calculeaza pentru munca prestata de salariat anterior intrarii in concediu.

Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale din ultimile 3 luni anterioare plecarii in concediul de odihna, multiplicata cu numarul de zile de concediu, si nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva prevazute in contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu odihna scoala1baraganul scoala1baraganul Cum se calculeaza indemnizatia de C.O. in situatia in care personalul este in concediu din iunie pana la 31 august? Va fi afectata indemnizatia, de reducerea ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna scoala1baraganul scoala1baraganul Indemnizatia de concediu de odihna este afectata de diminuarea de 25%, pentru o peraoana care se afla in concediu la 1` iulie? Articolul 1 din Legea 118/2010 ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna AdinaPanciu AdinaPanciu Buna ziua. Concediul de odihna se calculeaza dupa brutul din ultimile 3 luni sau dupa salariul de incadrare? (vezi toată discuția)