avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL - costuri
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL - costuri

M-am intors de curand din Spania si doresc sa imi deschid o afacere de comert in Ro.
M-ar interesa care sunt costurile infiintarii unei societati comerciale(macar aproximative) si daca pentru infiintare am nevoie de avocat sau notar.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ifirma , utilizator 18:39, 12 Iulie 2007
maria3000 ,in principiu un patron nu este conditionat de varsta,daca mama intruneste conditiile pentru a putea infiinta firma este in regula.
Multumesc mult pentru raspuns adelaida!!!!
Banuiesc ca aceste conditii ar fi: sa nu aiba cazier, sa ai ba unde sa faca sediul cu ce mai trebuie si sa nu aiba datorii la administratie? la adm. are ceva dar ma duc eu sa le platesc ca sa o aduc la zi. In mare cam astea ar fi conditiile nu? Am citit si pe site ONRC, am vazut ce acte trebuie dar nu stiam problema cu virsta. am citit si discutiile referitoare la preturi ptr. infiintare dar, cum sunt inca la inceput de drum, nu-mi pot permite sa apelez la un avocat asa ca....voi incerca sa ma descurc cum pot.
Vreau sa va multumesc tuturor din tot sufletul pentru ca ma intelegeti, aveti rabdare cu mine si ma ajutati mereu.
Cu tot respectul datorat,
MARIA :">

daca nu doriti sa mergeti la avocat, desi ar fi bine, mergeti la registrul comertului.

La registrul comertului se percepe taxa de consultatie pe ora....si practic nu va spun nimic util din prima...pt ca nu prea se stie (si e normal) ce anume trebuie intrebat, ce probleme trebuie aduse in discuie
Si nu e musai sa mergeti la avocat, puteti solicita ajutor si unora care sunt oarecum specialiyati in inregistrarea firmelor fara a avea o pregatire...(deci costuri mai mici)...si cam intr-o saptamana terminati cu totul

La registrul comertului se percepe taxa de consultatie pe ora....si practic nu va spun nimic util din prima...pt ca nu prea se stie (si e normal) ce anume trebuie intrebat, ce probleme trebuie aduse in discuie

Interesanta faza cu taxa de consultatie pe ora, la noi cand infiintezi o societate nu se plateste consultatie la ora, pur si simplu iti spun ce acte sa le aduci si ei fac totul. Toate taxele ajung la 600 ron

Cat despre societatea pe care vreti sa o faceti, adica servicii contabile, trebuie ca actionariatul sa die compus in procent majoritar din experti contabili CECCAR, precum si aportul la capitalul social sa fie majoritar al expertilor. Si alta conditie este ca obiectul de activitate sa fie unic. Plus ca e nevoie si de avizul CECCAR
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2007
Adrian Copil, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Pfa cod caen 6920 AndreeaEnache AndreeaEnache Buna ziua, Am o nelamurire tinand cont ca am tot citit varii pareri Eu ca si economist , absolventa de studii superioare, avand si un curs de calificare pe ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma pot infiinta o firma de evidenta si consultanta in contabilitate eu fiind numai contabil? (vezi toată discuția)
Infiintare srl -cod caen 6920 mitroi_mih mitroi_mih Sunt interesat de documentele si conditiile necesare infiintarii unui SRL in domeniul contabilitatii . (vezi toată discuția)